Skocz do zawartości

radush

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Mała

Osiągnięcia radush

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam! Właśnie wrzuciłem schab do podkolanówki, tyle że nie był on mokry, a miał lekko wilgotną powierzchnię. Czy wszystko będzie ok? Powiesiłem go w zaciemnionym, wilgotnym, przewiewnym miejscu.
  2. Raczej go jeszcze wprowadzę w fazę II. Być może wykluczę natomiast dojrzewanie w lodówce na rzecz dłuższej drugiej fazy w wilgotnym i przewiewnym miejscu.
  3. Tyle że schab ciągle oddaje sporo cieczy. Jest cały czas mokry.
  4. Chodzi mi o to że schab musi poczekać na mnie jeszcze do piątku, a wstawiłem go w piątek wieczorem, czyli będzie tydzień. A nadmiar soli chcę usunąć ponieważ właśnie się obawiam że będzie zbyt słona. Czy "wyczyszczenie" na sucho z przyprawowej zaprawy przed włożeniem do pończochy coś da? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!
  5. Witam! Ja jeszcze jako niedoświadczony chciałbym się dowiedzieć czy można przedłużyć czas peklowania (Faza I) i co zrobić jeśli ma się świadomość że przesadziło się z ilością soli? (50 g peklosoli +jakieś 15-20 g zwykłej soli na ok 700 g schabu). Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.