Skocz do zawartości

mi_chal

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Katowice

Osiągnięcia mi_chal

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. mi_chal

    Szynka gumowata

    Witaj nie mam już tego czegoś ale wyglad był ok nie można się do niczego doczepić
  2. mi_chal

    Szynka gumowata

    Sprawdziłem termometr w różnych zakresach temperatur jest sprawny.
  3. mi_chal

    Szynka gumowata

    wewnątrz mierzę termometrem elektronicznym 100-TP Fakt sprawdzę go dziś czy dobrze mierzy nie wziąłem tego pod uwagę
  4. mi_chal

    Szynka gumowata

    Dobrze pokazuje używam termometru w oprawie drewnianej ( mleczarski)
  5. mi_chal

    Szynka gumowata

    Łopatka, co do gumowatości mięso jest nie skruszałe jakby było surowe zapach ładny ale smak ohydny nie wiem jeszcze jakby można było to opisać. Może wizualnie, coś to wam podpowie jeżeli ukroisz plaster grubości np. 0,5 cm i trzymając go za brzeg uderzysz nim o blat to się nie rozleci zachowie się jak surowe mięso.
  6. mi_chal

    Szynka gumowata

    kuleczki po 0,5kg, parzyłem aż osiągnęły wewnątrz temperaturę 72 st. w wodzie o temperaturze 82 st. zastanawiam się czy da się jeszcze mięso uratować ?
  7. mi_chal

    Szynka gumowata

    Witam wszystkich proszę o pomoc. Szynkę moczyłem w solance i w przyprawach 14 dni poczym uwędziłem, a następnie parzyłem po wystygnięciu szynka okazała się gumowata wręcz nie jadalna. Co może być powodem ? pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.