Skocz do zawartości

Styrek

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Łowicz

Osiągnięcia Styrek

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzisiaj zrobiłem pierwszy raz w życiu pasztet :wink: , i wyszło całkiem fajnie, poza tym, że trochę go niedosoliłem to smak super, bałem się też dodać całej łyżeczki gałki więc starłem jedną sztukę. Jedna nie fajna rzecz - pasztet po wyjęciu wyglądał super, ale potem tak jakby przyklapnął, mocno opadł czemu tak to się stało?
  2. Witam To mój pierwszy post na tym forum, zainteresowałem się wyrobem domowych wędlin ponieważ to co sprzedawane jest w sklepach u mnie w mieście to już masakracja , nawet sklep z wędlinami w którym zawsze robiłem zakupy podpadł mi ostatnio bo cenny coraz wyższe a jakość jakby gorsza, więc się zacząłem zastanawiać za co tak na prawdę płacę. Dlatego też trafiłem tutaj. A teraz mam kilka pytań co do sedna sprawy czyli pasztetu :thumbsup: 1. Boczek gotujemy razem ze skórą czy ją odkrawamy przed ugotowaniem? 2. Jak tłusty czy chudy powinien być taki boczek, bo kupiłem dzisiaj kawałek ale wydaje się taki chudziutki, a nie chcę żeby pasztet wyszedł za suchy,(ciekawostką jest to, że surowy boczek kosztował 16zł/kg a po drugiej stronie alejki na ryneczku na którym kupuje, boczek gotowany z przyprawami sprzedawany jest już jako wędlina i też kosztował 16zł/kg :question: ) 3. Gdzie można kupić żurawinę? 3. Mięso mielimy zimne/wystudzone czy może być jeszcze ciepłe?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.