Skocz do zawartości

rak

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    3city

Osiągnięcia rak

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. generalnie z tego, co czytam, to co user to metoda. może i to ma sens generalnie dziękuję za posty i uczę się dalej!
  2. niecałe 70 st.
  3. Dziekuję wszystkim za dobre słowo. pozdro R
  4. Witam Szanowne Grono, To są moje początki z wedzeniem, wiec prosze o wyrozumiałość. Szynka w smaku po wędzeniu wg. przepisu Dziadka wyszła nieco 'za krucha', mało sprężysta i gumowata jak dla mnie. Czy to może być wina długiego parzenia (12-15 min) czy wędzenia a zwłaszcza jego początkowej fazie? Wędziłem drewnem jabłko i olcha nieokorowana. Szynki wielkościowo ok. 1,2kg. pozdrawiam R.
  5. Witam Jak w temacie. Wymiary grillo-wedzarki w środku - poniżej: Głębokość 58cmSzerokość 59 cmWysokość 69cmTo są wymiary, jakie potrzebuje. W rzeczywistości palenisko ma trochę większe wymiary. Jeśli ktoś jest zainteresowany, prosze o informację. Zdjęcia podeślę na życzenie. pozdrawiam R.
  6. Witam Mój pierwszy post nie bedzie dotyczył wędzonek, ale drewna. Mam dostęp praktycznie do każdego rodzaju drewna owocowego oraz popularnego w wędzeniu drewna liściastego jak buk, olcha itd. Pytanie dotyczy techniki wędzenia, raczej drobne jak kciuk kawałki wrzucacie do rozgrzanej żarem wedzarki, czy grubsze, mokre szczapy, aby się lepiej żarzyły? Czy dodajecie do drewna coś jeszcze, np. świeże gałęzie? pozdrawiam wszystkich Zadymiaczy ! Rak
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.