Skocz do zawartości

Jacek162

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Katowice

Osiągnięcia Jacek162

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Łyżki mają tak różną pojemność ,że trudno określić jaką dawkę zastosowałeśWszystkie uwagi biorę do siebie, bardzo dziekuje za nie i pozdrawiam. J Dodano: 18 październik 2013 - 08:13 Na jakie naczynia zmieniłeś?
  2. Nie popełniłeś żadnego błędu, miałeś tylko pecha. Kupiłeś mięso które już zaczynało gnić, jak to mówią już było "chycone". Niestety ciężko dziś o uczciwy, świeży surowiec. Mam taką zasadę, że nie kupuję mięsa w poniedziałek. Zapytasz dlaczego ? Dlatego, że jak mięso nie sprzeda się przez sobotę i niedzielę, to jest wystawiane jako świeże w poniedziałek. I dla tego też, że raczej w sobotę i niedzielę nie ma dostaw mięsa ..... czyli nowa dostawa jest dopiero po poniedziałku. I koniecznie myj mięso po każdym zakupie. Co prawda piszą, że się nie powinno tego robić, ale nigdy nie wiemy co się z nim działo zanim trafiło do naszych rąk. To, że fajnie wygląda w specjalnie podświetlanych witrynach, nie oznacza że jest świeże. A wydawało mi się, że dostawca sprawdzony bo juz wielokrotnie tam kupowałem. No cóż pewno masz racje o uczciwość dzisiaj cieżko. Co do mycia mięsa to faktycznie nigdy nie mylem. Ale teraz pójdę za Twoja rada. Dziekuje i pozdrawiam. J Dodano: 17 październik 2013 - 22:25 W spiżarni, raczej chłodnej ale po przeczytaniu zacząłem sie zastanawiać czy aby napewno to nie za wysoka temperatura. Pozdrawiam J
  3. Moja rada to kup sobie wagę gramową i używaj peklosoli . OK, dzięki. Tak zrobię Dodano: 17 październik 2013 - 18:27 Moja rada to kup sobie wagę gramową i używaj peklosoli . OK, dziekuje.
  4. 5-6 dni w roztworze ( 1 l wody = 5 płaskich łyżek soli + 1/3 łyżki saletry + 1/4 łyżki cukru ) x 2 Dodano: 17 październik 2013 - 17:14 Dziekuje za rady i dobre słowa. Pozdrawiam jacek
  5. Jacek162

    Śmierdzące mięso

    Jako nowy witam i pozdrawiam wszystkich. Podpowiedźcie prosze. Zapeklowalem schab, jak zwykle, po wyciagnięciu kawałka z pierwszej kamionki był OK, zaś po wyciagnięciu kawałka z kolejnej kamionki po domu rozszedł sie odrażający smród Wyciągnięty schab u góry miał żółtawy ( ciemnej barwy ) kolor i był sliski. Zabrałem sie do odcięcia kawałka z dużym okładem. I jak sie okazało pierwsze uderzenie smrodu to było tylko preludium przed tym co mnie czekało. Fetor, fetor nie do opisania ( do teraz mam odruch wymiotny ) spowodował, ze całe mięso wyładowało z prędkością komety w śmietniku. A mnie, chyba, przeszła ochota do bycia masakrze. W czym tkwi błąd, który popełniłem? Pozdrawiam Jacek162
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.