Skocz do zawartości

fomer

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Białystok

Osiągnięcia fomer

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam wszystkich jestem tu jak widać nowy i potrzebuje pomocy bardziej doświadczonych kolegów . Postanowiłem spróbować zrobić sam coś dobrego , zrobiłem dzisiaj solankę z 4 litrów wody i 400 gram soli na 5 kg mięsa , mięsko już sobie pływa . w miedzy czasie trafiłem na te forum poczytałem trochę i tak się zastanawiam czy tej soli nie dałem za dużo dodam że chciałem wędzić w sobotę czy to nie za krótki czas na peklowanie tym bardziej że bez nastrzykiwania czy wyższa temperatura peklowania około 17 stopni może skrócić czas peklowania czy lepiej nie kombinować i pozostać przy niskiej temp. I ostatnie pytanie może ktoś wyjaśnić w jakim celu stosuje się saletrę i pekosól jak napisałem wyżej ja dałem zwykłą sól
  2. fomer

    Przywitanie

    Witam wszystkich
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.