Witam wszystkich. Jestem nowy na tym form. Bardzo interesuje mnie temat tej dyrektywy gdyż na wiosnę chciałem otworzyć mały bar, restauracyjkę, z wędzoną rybą i zupą rybną. Informacja o tej dyrektywie podcięła mi skrzydła. Obecnie jestem bezrobotny i w ta restauracja miała być moim źródłem dochodu. Zadałem wczoraj pytanie mojemu synowi mieszkającemu w Londynie co na ten temat piszą Szkoci znani między innymi z produkcji wędzonego łososia na surowo. To pytanie zadałam mu wczoraj wieczorem i z szybkiego i bardzo pobieżnego przeglądanie internetu powiedział, że wygląda na to że przegrali i muszą zmienić swoją produkcję. Jeśli będę miał jakieś konkretne odpowiedzi, rozwiązania, na ten temat postaram się je zamieścić na forum. Jednocześni chciałbym was prosić o to samo. Dzięki kurp007 za twój link. Wiem, że tonący brzytwy itd. ale jak dla mnie to jakieś światełko w tym cholernie ciemnym tunelu. Pozdrawiam wszystkich.