Dzień dobry. Mogę kupić mięso z ubitej świni, rozebrane. Całość będzie ważyła około 140 kg (po 6 zł za kilogram). Świnka z pewnego źródła, karmiona ekologicznie, z mojej wsi:) - czy po takim hurtowym zakupie mogę zamrozić mięso i później odmrażać co potrzebne do peklowania i wędzić? - ile czasu mogę przechowywać mięso, aby można je było później wędzić? - na co jeszcze zwrócić uwagę przy takim zakupie? Mogę zamówić także kaszankę z tej świnki. Jak długo można ją mrozić? W związku z moją nową pasją wędzenia, czeka mnie w najbliższych dniach inwestycja w zamrażarkę skrzyniową. Będę miał więc miejsce do przechowywania mięska (i nie tylko). Jeśli temat było już poruszany, proszę podrzućcie linka:) Każda uwaga jest dla mnie na wagę złota. Póki co, mogę odwdzięczyć się poradami wędkarskimi:)