Skocz do zawartości

Łowca

Użytkownicy
  • Postów

    16
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Łowca

  • Urodziny 09.01.1970

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Jankowice k. Oławy

Osiągnięcia Łowca

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Blisko, blisko, nawet wczoraj w Kłodzku byłem Chyba tylko jeden gospodarz na wsi ma świnie. Pierwszy raz przyszedł do mnie, podobno raz w roku bije.
  2. Zrezygnuję z zakupu, bo połowy, a nawet 1/3 na żywo nie przerobię. Nie jestem na to gotowy Gospodarz mówił mi, że chce sprzedać świniaka w całości. Jutro go dopytam o szczegóły, czy półtusze, czy wykrojone, i o cenę. Podam informację w tym wątku. Jeśli ktoś będzie chętny, to pomogę w zakupie.
  3. Dzięki serdeczne za rady Wiem, co chciałem wiedzieć
  4. Karkan - za 2-3 tygodnie będą bite 3 świnki. Jedna jest na sprzedaż. Mięso - jak mi powiedziano - ma być rozebrane. Kurde, amator jestem, ale dopytam, czy półtusza, czy wykrojone. Dam Ci znać. Ja połowy na świeżo nie przerobię. Pewnie skończy się tak, że kupisz całą świnkę Jumbo - pewnie chodzi o kaskę - 800 zł piechotą nie chodzi. Poza tym nie dostrzegłem podejrzanej gorliwości, a raczej przychylność i życzliwość.
  5. Karkan - pewnie:) Za 2-3 tygodnie będą bić na wsi 3 świnie. Chcą sprzedać 1 sztukę. Przyszli do mnie, bo zauważyli, że w ostatni weekend wędziłem:) Czy byłbyś zainteresowany 1/3 świni? Dla mnie połowa to za dużo. Ale mój sąsiad jest też zainteresowany. Czyli byłoby nas trzech. Wystarczy Ci 1/3 świnki? Jęśli tak, to temat załatwiony.
  6. Tak myślałem Ale żonka twierdzi, że skoro wszyscy na wsi mrożą, to i my możemy. Na szczęście jest to Forum! Uczę się panować nad ogniem, muszę dać sobie radę i z żoną Nie wiem, co łatwiejsze... ps. Dobrze, że żonka nie widzi, co piszę
  7. Maxell, Jumbo - dzięki za podpowiedź. Czyli lepiej kupować i przygotowywać zawsze świeże mięso. Dlatego wolałem zapytać Maxell - to już Twoja kolejna podpowiedź. Często śmigam przez Bełchatów, więc masz u mnie sumka. Jak złowię, czyli najwcześniej w lipcu, dam znać i schłodzonego podrzucę na miejsce:)
  8. Dzień dobry. Mogę kupić mięso z ubitej świni, rozebrane. Całość będzie ważyła około 140 kg (po 6 zł za kilogram). Świnka z pewnego źródła, karmiona ekologicznie, z mojej wsi:) - czy po takim hurtowym zakupie mogę zamrozić mięso i później odmrażać co potrzebne do peklowania i wędzić? - ile czasu mogę przechowywać mięso, aby można je było później wędzić? - na co jeszcze zwrócić uwagę przy takim zakupie? Mogę zamówić także kaszankę z tej świnki. Jak długo można ją mrozić? W związku z moją nową pasją wędzenia, czeka mnie w najbliższych dniach inwestycja w zamrażarkę skrzyniową. Będę miał więc miejsce do przechowywania mięska (i nie tylko). Jeśli temat było już poruszany, proszę podrzućcie linka:) Każda uwaga jest dla mnie na wagę złota. Póki co, mogę odwdzięczyć się poradami wędkarskimi:)
  9. Łowca

    Przywitanie

    Dzień dobry wszystkim. Od kilku miesięcy żywo interesuję się wędzeniem. Uciekłem z miasta na wieś, miejsca w ogrodzie mi nie brakuje, na wiosnę buduję moją pierwszą wędzarnię. Jest jeszcze trochę czasu, więc przygotowuję się teoretycznie Czytam, czytam i jeszcze raz czytam. W międzyczasie uganiam się za rybami Wierzę, że przyjmiecie mnie do swojego grona, bo mam przeczucie, że Wasza pomoc będzie niezbędna Pozdrawiam wszystkich serdecznie Jacek
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.