Skocz do zawartości

kalibrodka

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    kalisz

Ostatnie wizyty

70 wyświetleń profilu

Osiągnięcia kalibrodka

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. niestety mam maszynkę Zelmera "8"
  2. nie kupiłam, wolałam spytać, może ktoś mi coś zaproponować bo się na tym nie znam, jaka byłaby najlepsza?
  3. mam pytanie, czy ma jakieś znaczenie czym nadziewam?, nadziewarką czy maszynką?, sama mam czasami wrażenie, że farsz wychodzący z maszynki przy nadziewaniu jest jakby bardziej miałki (taka mazia) niż ten, który wkładam i czy nadziewarka, na zamieszczonym zdjęciu może się sprawdzić na początek? dzięki z góry za rady
  4. termometr jest niby ok, wielokrotnie sprawdzony, mieliłam chude i część tłustego na oczkach 8 mm, połowę tłustego na 4 mm a nadziewałam maszynką filemonek chyba masz rację bo kiedyś już tak załatwiłam zwykłą kiełbasę
  5. wieprzowina I - szynki tj. 1.5 kg wieprzowina II - boczek chudy, łopatka -1.5 kg, podgardle 2 kg - osuszanie w temp do 60 st. - wędzenie w temp. 45-70 st.C 1,5 godz - pieczenie w temp. 85-90 st.C ok 35 min - schłodzenie na powietrzu zgodnie z przepisem http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1710-kabanosy-wieprzowe-halusi
  6. Witam, pierwszy raz piszę na forum, choć jestem tu od 2 lat a przeglądam stronę od 4 i robię wędliny od 3 lat, mam pytanie dot. kabanosów wieprzowych @halusi@, co robię nie tak? wszystko zgodnie z przepisem a kabanosy wyszły nieco suche, jakby straciły cały tłuszcz dziękuję z góry za odpowiedź kalibrodka
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.