Skocz do zawartości

justole

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Gdynia

Osiągnięcia justole

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. A jaka ta solanka i temperatura peklowania? solanka ( proporcji nie pamiętam bo mam na kartce w pwnicy:-))składa sie z wody nieprzegotowanej , soli , odrobiny saletry i przypraw( karkówka jest w gliniance a szynka w szkle solanka o tych samych proporcjach) temperatura w pomieszczeniu(piwnica) to 2-4 st.
  2. dodam jeszcze ze mieso to po uwedzeniu ma dziwny zapach i po przekrojeniu kawałka na pół środek ma inny kolor- jak dla mnie szaro zielonkawy.
  3. witam nie wiem czy akurat w dobrej grupie piszę wiec jak by co prosze bardziej doświadczonych o przekierowanie do odpowiedniej.Wedzimy juz kolejny raz, solanke mamy ok tylko mamy problem z karkówką.Ta sama zalewa do szynki i do karkówki z szynką jest wszystko ok a solanka od karkówki robi sie bardzo czerwona i zaczyna śmierdzieć juz po 3-4 dniach.mięso tego samego pochodzenia sklep ma własny rozbiór, wiec to raczej nie kwestia swieżości mięsa. co może być przyczyną i jak sobie z tym poradzić ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.