Skocz do zawartości

Kepler

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    gdynia

Osiągnięcia Kepler

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam. Czy jezeli do peklowanie jednego kawalka miesa o wadze ok 1 kg potrzebuje wiecej zalewy ze wzgledu na pojemnik. Zeby mieso cale bylo zakryte. Uzyje nie tak jak standardowo 58 g peklosoli na 0,4 l wody tylko zastosuje zalewe o,6 l i 87 g lub 0,8 l i 116 g peklosoli popelnie blad ? Mamematycznie rzecz ujmujac to to samo. Procetowe sterzenie roztworu pozostaje takie same. Kolejne pytanie. Jestem w trakcie peklowanie kilku kawalkow schabu i jednego karkowki w roznych pojemnikach. W tych w ktorych znajduje sie jedynie schab wszystko ok. W tym w ktorym znajduje sie kawalek schabu i karkowki zalewa (58 gr peklosoli/0,4l) zmienila kolor na ciemniejszy, jasno brazowy, krwisty. Czy to normalne przy peklowaniu karkowki czy zmienic zalewe ? W lodowce temp ok 6 st. Za odpowiedzi z gory dziekuje, pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.