Skocz do zawartości

szakal

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    PL

Osiągnięcia szakal

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Temperaturę musisz mierzyć wewnątrz wędzonki (mniej więcej w środku) jeśli uzyskasz około 68 st. to kończysz proces podpiekania. ps. sposób cięcia karkówki na wędzonki na maxa amatorka. Obróbka samych kawałków mi mówi ,że to karkówka z promocji Trochę poćwiczysz i będzie gitarka. Pozdrawiam
  2. Masowanie jest koniecznym zabiegiem w przemysłówce, gdzie są dodawane do solanek substancje zapobiegające wyciekowi solanki (czytaj chemia różna) tzw. środki funkcjonalne. W warunkach domowych przy nastrzyku solanką sporządzoną z wody , soli i peklosoli na przykład 50/50 % + wywar z ziół nie jest konieczne masowanie , wystarczy dobrze nastrzyknąć.
  3. peklosoli się nie gotuje.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.