Skocz do zawartości

sękacz

Użytkownicy
  • Postów

    207
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Łomża
  • Kącik kuchenny
    http://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/

Osiągnięcia sękacz

Współpracownik

Współpracownik (7/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. sękacz

    Wybór nadziewarki.

    Bilu72 jeszcze wnioski by się przydały ????i stwierdzenie że hendi jest ileś tam procentowo lżejsza niż ebayowa nadziewarka. Oczywiście żartuję ale ja myślę że te ebayowe nie są złe jak na taką cenę.
  2. sękacz

    Wybór nadziewarki.

    I co nabija kiełbasę ? Nie rozleciała się
  3. sękacz

    Wybór nadziewarki.

    Ja na szczęście żadnych wgniotów jeszcze nie znalazłem a i ten tłok nie miał takiej wady. A już 5szt obejrzałem
  4. sękacz

    Wybór nadziewarki.

    Po co Wam lejki z rowkiem? Swoją royal 5L nabijam kiełbasy od 2016r i każdy farsz idzie i niema potrzeby nic dokupować. Chyba że ktoś chce wydać kasę.
  5. Małe testy nowego sprzętu. Na początek poszedł pstrąg w ilości 4 szt.
  6. Wzbogacam swój magazyn sprzętowy.Oto ostatni nabytek. Człowiek na starość robi się wygodniejszy
  7. maszyna @jest na gaz ni to grzałka bardziej paleniska
  8. Zbliżają się Swięta Wielkanocne czas na coś słodkiego na święta. Sezon na sekacza uważam za otwarty. Pierwsze zamówienia w realizacji. Jak by ktoś chcial to zapraszam na priw. Istnieje możliwość wysyłki.
  9. Ostatnio troszkę serka uwedziłem Tu przy produkcji sera ala korycinskiego z młodym pomocnikiem
  10. Witam może ktoś ma na sprzedaż gar 50l lub większy może być nowy lub używany.
  11. Wędlinki dojrzewające wyciągnie te na Świeta oraz keksik żony
  12. Ostatniej soboty tj 25 03 2017 troszkę się popracowało. 8kg kiełbaski białej. Pierwsze zmagania z kabanosami oraz reszta farszu z kabanosów poszła w jelita kiełbasiane. Poza tym ćwiartki z kurczaka w ilości 5 szt, i dodatkowo 1 pierś z kurczaka oraz udziec z indyka. Oto zdjęcia z produkcji połowa porcji została od razu sparzona reszta trafiła do zamrażalki kabanosy idą do wędzarni tu jeden odparzony na próbę reszta kabanosów co została po próbowaniu odpoczywała sobie w piwnicy Udziec z indyka i pierś z kurczaka zostały odparzone i na drugi dzień poszły do próżni oraz kiełbaska dojrzewająca z 4 marca również trafiła do próżni
  13. Troszkę ostatnio popracowałem do wiosny idzie. Kiełbasa bydgoska, ćwiartki z kurczaka 2 piersi z kurczaka i eksperymentalnie kości schabowe . a tu przekrój Z poniedziałku też działałem nocne przerabianie 40l mleka na oscypiory w środę wędzenie
  14. Witam dawno nie pisałem, ale działam trochę wędlinek ostatnio porobiłem cienka kilka sztuk. kanapkowa ala żywiecka. tu na probę w jelicie grubym, ale nie bardzo smakowała. tu troszkę cienkiej odparzyłem W sobotę gości mieliśmy razem z żoną więc troszkę wędlinek na spróbowanie poczęstowałem . tu poczynione ala salami do dojrzewania oraz kilka serków wędzonych
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.