Skocz do zawartości

pb34499

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Kęty

Osiągnięcia pb34499

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Maad dziękuje za link do odpowiedniej lektury, można było bez takiej "wojny" po prostu dać linka. Rozumiem że lepszą opcją jest w takim razie Peklosól z Solą w stosunku 50/50.
  2. A widze ze Kolega z bielska jest blizutko ket. Tak mialem na mysli 21dkg a nie 210. Ale dziekuje za poprawienie mnie. Lepsza opcja jest dac cale 21 dkg peklosoli? Czy moze wymieszac tak jak pisal Kolega wyzej? Pozdrawiam pb34499
  3. A np na 10 kg mięsa daje się 210 dkg peklosoli a ile soli?
  4. Dziękuje za życzliwość Ja wolałbym nie zaparzać kiełbasy po wędzeniu. Czy jest to lepsza opcja mieć kiełbasę prosto z wędzarni nie parząc jej? Jak myślicie?
  5. Witam. Jestem tutaj nowy więc wszystkich przepraszam za może "głupie pytania", a więc tak postawiłem wędzarnie, i zamierzam zacząć robić kiełbasę obecnie na początek mięso karkówka, podgardle i szynka.... Ale przede wszystkim mięso trzeba zapeklować, mniej więcej sposób peklowania znam, ale nie znam proporcji. I kolejne pytanie czy trzeba używać saletry z solą? Czy można zastąpić to po prostu peklosolą? Jakie proporcje peklosoli na 100 kg mięsa? Bardzo proszę o wyrozumiałość i odpowiedź. Pozdrawiam pb34499
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.