Skocz do zawartości

bartboss

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Kalisz

Osiągnięcia bartboss

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. bartboss

    Słone wyroby

    Dzięki za podpowiedzi.
  2. bartboss

    Słone wyroby

    Witam dzięki za odpowiedź. Do przygotowania zalewy peklującej użyłem tabeli znajdującej się na tej stronie w dziale peklowanie na mokro tabela. peklowałem 5 dni.Jeden nastrzyk zalewą. Płukanie w zimnej bieżącej wodzie Osuszanie ok 14 godzin w lodowce. Kolejne osuszanie na działce ok 1,5 godziny w przewiewnym miejscu. Osuszanie w wędzarni ok 50 stopni bez dymu otwarta wędzarnia ok 1godziny i 20 min. Wędzenie 4 godziny temperatura 55-60 stopni. Ostatnie 30 min temp ok 75stopni C Parzenie ok 1 godziny.
  3. bartboss

    Słone wyroby

    Witam kolegów na wstępie chciał bym się przywitać ponieważ od jakiegoś czasu czytam forum i strony dotyczące wedzenia postanowiłem wybudować wędzarkę i spróbować swoich sił w tym temacie. Wczoraj zrobiłem pierwsze dymienie i wszystko było by ok tylko szynka ,poledwica wyszły bardzo słone.Dodam ze zalewę peklową zrobiłem zgodnie z tabelą peklowałem 5 dni . Gdzie popełniłem błąd ??.Czy aby następny raz nie było skuchy po prostu mniej soli ???
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.