Skocz do zawartości

Edbeck

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Wrocław

Osiągnięcia Edbeck

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Panowie serdeczne dzieki za rady, do ktorych sia dostosuje. Dam znac jak poszlo i mam nadzieje na kontakt w przyszlosci. Pozdrawiam. PS. Dyslekcja i dysgrafia jest smutna przywara
  2. Przepraszam za zwloke. Produkcja byla prawie rok temu ... i raczej malo pamietam szczegolow:) Uzywalem gotowej peklosoli i zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Wedliny mialy okolo 1,7 kg. Przewracalem co dzien, byl swiezy czosnek to i troche zmetnialo, ale zapach byl przedni. Wedzilem w cieplym dymie 4 godzimy, nastepnie pazylem. Byly smaczne i oprocz tych przebarwien wygladaly ok. Pytam, bo szykuje sie do dalszych prob. Nie wiem czy moge, ale jest zdjecie na mojej skromnej stronie zrazik.com. Pozdrawiam wszystkich
  3. Mieso mialem z roznych zrodel i raczej dobrej jakosci. Moze rzeczywiscie niedopeklowane, ale 3 tygodnie ... Dzieki za podpowiedzi, nastepnym razem zrobie zastrzyk. (Sorry za polskie znaki)
  4. Witam. Zgodnie z przepisami wykonałem peklowanie, wędzenie i parzenie szynki i baleronu. Po przekrojeniu wędlin, po krótkim czasie baleron i szynka (szczególnie baleron) zsiniał od środka. Smak był dobry, ale ten kolor ... Jestem zielonym zadymiarzem i zapewne robię jakiś banalny błąd. Bardzo proszę o radę. Pozdrowienia
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.