Skocz do zawartości

GRZESlEK

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Radom

Osiągnięcia GRZESlEK

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. ale nie był to typowy kamień do pieczenia tak?
  2. beatag dzięki za odpowiedź. Wnioskuje że jak masz okrągły to masz taki typowo do pieczenia pizzy a ja myślałem żeby dociąć sobie na wymiar piekarnika tak np 40 na 40 tylko zastanawiam się czy te płyty szamotowe które służą do wykładania piecy i kominków mogą mieć kontakt z żywnością.
  3. Witam. Chciałem kupić kamień szamotowy do pieczenia chleba/pizzy w piekarniku elektrycznym i widzę, dużą różnicę na allegro typowe kamienie przeznaczone do tego celu (jednak wymiarem małe) kosztują OK 40-50 zł natomiast znalazłem w sklepie internetowym płyty szamotowe w wymiarach które są dla mnie OK za mniej niż 20 zł Czy ten szamot może się czymś różnić? PS; jaka grubość do piekarnika będzie OK- żeby nie przesadzić z za gruba
  4. Witam serdecznie. Stałem się właśnie posiadaczem przenośnej wędzarni tej firmy: http://www.sklep.landmann.pl/index.php?p13,landmann-wedzarnia-prostokatna-11091 dostałem w prezencie więc nie narzekam, że mogła by być inna, lepsza (zwłaszcza, że to moja pierwsza). Zanim zacznę swoich sił przy wędzeniu to zastanawiam się co ma dać temperaturę w tego typu wędzarni która palenisko ma w środku. Na samym dole jest pojemnik z grubej blach. Czy w tego typu wędzarni wrzuca i podpala się same zrębki do takiego pojemnika? jeśli tak to czy uda się z nich uzyskać temperaturę wędzenia "na gorąco"? A może węgiel drzewny dla temperatury plus zrębki? piętro wyżej jest pojemnik z lekkiej blachy i nie wiem czy on jest na wyciekający tłuszcz czy może właśnie na zrębki? Pomożecie? Wesołych Swiąt
  5. GRZESlEK

    Przywitanie

    Witam wszystkich i życzę spokojnych rodzinnych Świąt z samymi pachnącymi przysmakami na Waszych stołach.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.