Witam serdecznie. Stałem się właśnie posiadaczem przenośnej wędzarni tej firmy: http://www.sklep.landmann.pl/index.php?p13,landmann-wedzarnia-prostokatna-11091 dostałem w prezencie więc nie narzekam, że mogła by być inna, lepsza (zwłaszcza, że to moja pierwsza). Zanim zacznę swoich sił przy wędzeniu to zastanawiam się co ma dać temperaturę w tego typu wędzarni która palenisko ma w środku. Na samym dole jest pojemnik z grubej blach. Czy w tego typu wędzarni wrzuca i podpala się same zrębki do takiego pojemnika? jeśli tak to czy uda się z nich uzyskać temperaturę wędzenia "na gorąco"? A może węgiel drzewny dla temperatury plus zrębki? piętro wyżej jest pojemnik z lekkiej blachy i nie wiem czy on jest na wyciekający tłuszcz czy może właśnie na zrębki? Pomożecie? Wesołych Swiąt