Witam wszystkich! Od pewnego czasu przerzuciłem się częściowo na wędliny robione samodzielnie ale były to kiełbasy, pasztety itp. Teraz przyszedł czas na ambitniejsze wędzenie i peklowanie. Wędzarnia którą posiadam nie nadaje się zbytnio to wędzenia szynek boczków i innych tego typu smakołyków, a ściślej mówiąc nie mam czasu żeby non stop jej doglądać. Stąd też potrzeba udoskonalenia warsztatu o wędzarnię elektryczną. Większość tego typu sprzętu (w sensownej dla mnie cenie) ma niewielkie rozmiary ale posiadam skrzynię izolowaną o wymiarach (0,6x1x1,5)m. Problem w tym że kompletnie nie wiem jak się zabrać za dobranie do takiej skrzyni sterownika, grzałki ewentualnie termostatu. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczny. Jeżeli ktoś posiada podobną wędzarenke i będzie się chciał podzielić doświadczeniami i udzielić mi fachowej pomocy to może własnymi siłami uda mi się to zrobić przed świętami.