Skocz do zawartości

Lobuz

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    podkarpacie

Osiągnięcia Lobuz

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Lobuz

    Wędzenie wielokrotne!

    ok dzięki
  2. Lobuz

    Wędzenie wielokrotne!

    roger, a jak to ma wyglądać od strony technicznej? Kończysz parzenie, studzisz (woda, powietrze?) do temp. 40 - 50 stopni (ponoć w takiej temp. woda z wędzonek ma sama odparowywać) i dopiero kiedy całkiem wyschnął to wędzisz w zimnym dymie?
  3. Ok dzięki za odpowiedzi. Zaczynam budowę hybrydy
  4. Grubość blachy ma jakieś znaczenie? wystarczy jak dam 0,5mm czy trzeba grubszą?
  5. A czy do budowy takiej komory można użyć zwykłej blachy czy nierdzewka ma jakieś konkretne znaczenie?
  6. Witam wszystkich! Od pewnego czasu przerzuciłem się częściowo na wędliny robione samodzielnie ale były to kiełbasy, pasztety itp. Teraz przyszedł czas na ambitniejsze wędzenie i peklowanie. Wędzarnia którą posiadam nie nadaje się zbytnio to wędzenia szynek boczków i innych tego typu smakołyków, a ściślej mówiąc nie mam czasu żeby non stop jej doglądać. Stąd też potrzeba udoskonalenia warsztatu o wędzarnię elektryczną. Większość tego typu sprzętu (w sensownej dla mnie cenie) ma niewielkie rozmiary ale posiadam skrzynię izolowaną o wymiarach (0,6x1x1,5)m. Problem w tym że kompletnie nie wiem jak się zabrać za dobranie do takiej skrzyni sterownika, grzałki ewentualnie termostatu. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczny. Jeżeli ktoś posiada podobną wędzarenke i będzie się chciał podzielić doświadczeniami i udzielić mi fachowej pomocy to może własnymi siłami uda mi się to zrobić przed świętami.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.