Skocz do zawartości

ERYK PZ

Użytkownicy
  • Postów

    23
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Polska Zachodnia

Osiągnięcia ERYK PZ

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. To był mój drugi kurs ( po pierwszym w 2019 r podstawowym ) i powiem krótko : znów WARTO BYŁO przejechać te 500 km .... Dziękuję organizatorom i kolegom-uczestnikom . Wyroby rewelacyjne - szczególnie ten pasztet z ....CUKREM ,który niewątpliwie podbił smak.
  2. Jakby ktoś był zainteresowany to jadę z Zielonej Góry S3 ,następnie "kulczykową autostradą " A2 (przez Świebodzin , potem okolice Poznania ,Konina) ... mogę z tych rejonów kogoś podwieżć .
  3. Hallo , covid się skończył ( no prawie ) , wojna na szczęście do nas nie doszła -więc może jakiś termin kursu ????
  4. Uwaga będzie wazelina dla p.Halusi : do kabanosów podchodziłem długo,z lekką ostroznoscią ale jak się w końcu zdecydowałem : WYSZŁY ZNAKOMITE - przepis " kabanosy wieprzowe Halusi " - szapo ba za niego ....po prostu spróbujcie ,nie będziecie żałować ... no chyba ,ze nadziewania jelit baranich ...ale efekt końcowy wynagradza problemy.
  5. Jeżeli ktoś się zastanawia CZY WARTO pojechać na taki kurs - to niech przestanie się zastanawiać .... Wysoka jakość merytoryczna kursu - szapo ba dla prowadzących : kolegi Bagno i Dziadka za wiedzę i umiejętności przekazania jej nawet tym którzy ( jak np: ja ) są 'na początku drogi " . Profesjonalna w pełni wyposażona salka masarniczo-wędliniarska z kompletem urządzeń profesjonalnych , świetne wyżywienie ciężko pracujących kursantów ( dzięki talentowi kulinarnemu p.Reginy i córki ) . Miło spedzony czas z nowo poznanymi kolegami - możliwość pokosztowania wieczorami róznych delikatesów płynnych ,szczególne powodzenie miały te z Podlasia . Dwie reklamówki wyrobów zabranych przez każdego kursanta do domu . Ogólnie 9/10 -a dlaczego nie 10/10 ? Bo dla mnie strasznie daleko - ok 600 km mam do Łaz ,ale to jedyna wada tego kursu .
  6. Paweł Klarecki . Zdaje się ,że mnie zapisało X2 - przyszły mi też dwie rezerwacje na emaila ....jestem JEDEN i przyjadę SAM .
  7. Czy w 2019 r kursu podstawowego I stopnia NIE BĘDZIE ???
  8. Nie zaszkodziłoby podać termin kursu I stopnia z wyprzedzeniem ....łatwiej będzie uzyskać odpowiednią frekwencję .
  9. Bedzie ten kurs czy NIE ? - bo to już za dwa dni ,proszę o szybką odpowiedż ....ja zapłaciłem dwa dni temu II ratę i nie chciałbym przejechać pół Polski aby tylko zobaczyć piekno mazowieckiej prowincji ....
  10. Pomimo szaleństw (przesadzonych ) z RODO informuje ,że zapisałem się na kurs podstawowy I stopnia ....zapisujcie się szybciej ,żeby nam organizatorzy nie odwołali ze wzgledu na zbyt mało chętnych . Do miłego zobaczenia w Łazach .
  11. " Ktokolwiek widział - ktokolwiek wie ".....coś o kursie podstawowym 02/2018 ??? Bo byłbym zainteresowany terminem z wyprzedzeniem aby sobie życie rodzinno- zawodowe zaplanować .
  12. Czy ktos ma już z AUTOPSJI jakieś uwagi odnośnie "nowych " Borniaków - tych z elektroniką i BBQ ? Wczoraj pytał mnie znajomy zainteresowany zakupem bezproblemowej wędzarni czy polecam Borniaka , ja jako użytkownik tej wędzarni od ponad 3 lat przekazałem mu co o nich sądzę - ale tych w wersji klasycznej ( ogólnie mam pozytywne wrażenia do użyku nieprofesjonalnego ) , ale nie będę czarował nie widziałem nawet w realu tych nowych-zbajerowanych nie mówiąc o jakichkolwiek wrażeniach praktycznych ...Warto dopłacić ?
  13. Z tego co pamietam ( jestem teraz poza domem ) to ALU . Ale maszynka naprawdę OK za te pieniądze , dodam ,że naprawdę 10 kg ( tyle mieliłem najwięcej ) zmieliła w góra 5 minut i to bez wysiłku silnika -nic sie specjalnie nie grzało i mogła pracować jeszcze nadal .
  14. KUPIŁEM w końcu i kilka razy już ją użytkowałem ,więc kilka subiektywnych uwag : maszynka do użytku domowego-nieprofesjonalnego sprawdza się rewelacyjnie, solidne materiały i montaż , dość mocny silnik , łatwość dostepu do sitek i innych części (zaleta Zelmera ) , cicha praca ,bieg wsteczny - to jako zalety. Teraz wady : dość wysoka cena zakupu ( 399 pln ) , tylko 3-y sitka w zestawie fabrycznym - musiałem dokupić 13-tkę i szarpak . Ogółem dla tych co nie przekaczają 10 kg mięsa na jedno mielenie - polecam , po prostu dobra relacja jakości/ceny. Choć profesjonalny wilk to na pewno nie jest .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.