Skocz do zawartości

ulka

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Goczałkowice

Osiągnięcia ulka

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. ulka

    Dymogenerator

    Temat mnie interesuje, a że przy trójce wnuków do pilnowania nie mam czasu na chałupniczą robotę, więc gotowe wyroby mnie interesują. Po przeanalizowaniu waszych sugestii które wyszły przy budowie wiem ,że chcę z dolnym wytworem dymu i bardziej mnie przekonuje dopływ powietrza do rurki dymowej, a co do popielnika jeszcze nie mam zdania.
  2. ulka

    Dymogenerator

    Dzięki. Choć może warto zebrać wszystkie info rozrzucone po różnych tematach w jeden gotowiec.
  3. ulka

    Dymogenerator

    Witam, Przejrzałam (siedzę od piątej rano) wasze dymogeneratory, Nie zrobię sama więc gotowce wchodzą w grę. Widziałam na kilku fotkach dymboxa, ale co sądzicie o tym http://www.wyroby-domowe.pl/dymogenerator-pompka-p-424.html Inna zasada działania. Proszę o sugestie bo u mnie tylko wchodzi w grę wędzenie na zimno . Proszę o wyrozumiałość jeśli gdzieś jest ten temat ale przez szukaj mi nie wyszedł.
  4. ulka

    Przywitanie

    Witam wszystkich serdecznie. Po zrobieniu kilku wyrobów wg waszych przepisów zamieszczonych na onecie, zapragnęłam czegoś więcej, I po zarejestrowaniu się i spędzeniu od piatej rano czasu na czytaniu jestem pod wrażeniem. Bardzo cenie sobie, że proponujeci bez narzucania czy rywalizacji, bo przecież każdy ma swój gust, również smakowy, a o gustach się nie dyskutuje. Na pewno zacznę na początek od wyrobów bezglutenowych , taka potrzeba - będę pisać jak wyszło. Pozdrawiam
  5. Witam. Oczywiście każdy ma swój smak i wszystko można przemaścić, a że w każdym domu są tacy co nie lubią jednych przypraw a lubią inne to żeby każdemu w miarę dogodzićrobimy prosto: w zależności od rodzaju wątróbki jeśli wieprzowa czy wołowa to bez błon i moczona w mleku (usuwa goryczkowatość). Ewentualnie obtoczona w mące ja nie dodaję, bo bezglutenowy jeden domownik a mąki bezglutenowe są gorzkie. Smażona na cebuli z pieprzem i majerankiem ew garammasala. Sól na talerzu ponieważ wyciąga wodę i wątróbka jest za sucha. Czsem proste rozwiązania są dobre i w tym przypadku się sprawdziły. I jeszcze jedno kiedyś kupiłam na promocji więcej wątróbki i zamroziłam, ale po rozmrożeniu była ciapowata i nie tylko wygląd ale i smak nam nie odpowiadał dlatego dobrowolnie wątróbki już bym nie mroziła.
  6. A może taki nie będzie żal materiałów jak się nie uda
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.