Skocz do zawartości

robert197648

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Warszawa

Osiągnięcia robert197648

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki za odp poczytam o tym drewnie(będzie trzeba zakupić jakieś odpowiednie) Co do tego czosnku nie dopisałem ja go do marynaty dawałem nie paleniska i stanowczo za dużo bo bardzo czuć choć mocno mięso było płukane.
  2. Witam Od długiego czasu sledze to forum wiele się nauczyłem dzięki waszym radom za co dziękuję.Ostatnio robiłem swoje 2 wędzenie,prawie wszystko wyszło ładnie no własnie prawie Kolor, soczystość, idealne (jak dla mnie) lecz zapach i smak z tym już gorzej.Choć przy pierwszym wędzeniu zapach był ładny (taka typowa wędzonka) to tym razem już nie bardzo.W smaku szynka baleron smakuje niemal tak samo schab no czuć oczywiście różnice lecz też ten aromat bardzo zbliżony do reszty.Wędziłem na drzewie śliwka węgierka drzewo leżało pod wiatą ok roku, dość suche dawało mało dymu więc trochę je moczyłem, zapach w czasie zadymiania dość specyficzny (jak stare skarpety ) Dodatkowo teraz dodałem główkę czosnku jak się okazuje za dużo.Czy przyczyną smaku i zapachu jest złej jakości drzewo czy gatunek ?Bo już sam nie wiem gdzie szukać błędu będę wdzięczny za sugestie jakim najlepiej drzewie wędzić by wychodziły ładnie pachnące wędzonki ?pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.