Skocz do zawartości

groagus

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Wrocław

Osiągnięcia groagus

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam wszystkich, nie wiem czy to dobre miejsce na moje pytanie, ale zrobiłem swoją pierwszą kiełbasę we własnej wędzarni i mam problem, bo wyszła sucha, zbita, twarda i kolor jak na załączonych zdjęciach (ciemno-szary). Temperatura wędzenia 50-55 stopni, czas wędzenia 2.5 godziny. Mięso to 50% polędwica wieprzowa i pierś z indyka 50%. Przepis pochodził ze strony: http://kuchniatosztuka.blogspot.com/2013/08/domowa-wedzona-kiebaska-krok-po-kroku.html Zamiast wody był bulion warzywny. Co może być powodem? Z góry dziękuję za odpowiedź Jerzy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.