Skocz do zawartości

wojakst

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Ełk

Osiągnięcia wojakst

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. No ok, dzieki za porady i wskazówki. Dwa tygodnie temu peklowalem na mokro (w peklosoli) i wedzilem schab i wyszedl mi pychota :P Myslalem poprostu że znacie jakieś receptury na peklowanie w samej soli. Nie znam się na tym dlatego zapytałem. Pozdrowka i dobrej nocy
  2. Zacząłem zwracac uwage na to co jem rok temu po nefrektomii, i wierz mi, że daleko mi do demagogi i reklamy weganizmu.
  3. Po jakim czasie się zepsuje? - przecież wędzenie to też forma konserwacji mięsa? Jak bede trzymał w lodówce tak szybko się nie zepsuje. Chce nadmienić że też mam dwoje dzieciaków 3,4 letnich a i samemu nie chcę się truć. Pozdrawiam
  4. Generalnie chodzi o to, by się nie truć azotynem sodu i zapeklować mięso w samej soli. Czy można to zrobić czy nie, i czy mięsko będzie smakowało i wyglądało tak samo?
  5. wojakst

    Przywitanie

    Witam, Mam nadzieję czegoś się od Was nauczyć. Swoją przygodę z peklowaniem i zadymianiem zacząłem przed tygodniem, bo przeraziła mnie ilość chemii w wędlinach ze sklepu. Serdecznie pozdrawiam administratorów i wszystkich użytkowników forum )
  6. Witam. Poszukiwałem tematu jak zrobić solankę z samej soli - i przypraw oczywiście - i tak trafiłem tutaj. Więc nie da się, a jak się da to mięso będzie szare jeśli dobrze zrozumiałem? Jestem tu nowy więc serdecznie pozdrawiam administratora/ów i wszystkich użytkowników forum
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.