Skocz do zawartości

adrianx7

Użytkownicy
  • Postów

    11
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O adrianx7

  • Urodziny 16.05.1993

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Liszki
  • Zainteresowania
    sport w telewizorze

Osiągnięcia adrianx7

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. u mnie sprawa wygladala tak 10kg miesa i ok litr wywaru z kosci potem dolalem wody ok 2 litry i wszystko szlak trafił kiełbasa mokra a w niektórych miejscach pusta robilem kielbase trzeci raz i za pierwszym i drugim byla super teraz z woda napewno przesadzilem
  2. OK dzięki za informacje
  3. o własnie jakie te kości i ile??
  4. Właśnie z wydajnością mam problem nie wiem od czego to zależy miesiąc temu robiłem i miałem 6 kg mięsa po uwędzeniu zostało 4,7 kg Mielenie: tłuste kawałki na oczku 4mm a resztę 8mm
  5. tak robiłem zawsze jest super
  6. 4kg łopatki 1kg boczku 2kg podgardla 2kg szynki po zmieleniu dodaje 6 łyżek pieprzu i około 3/4 szklanki soli, 2 średnie pałki czosnku, 1 łyżkę gorczycy, w trakcie mieszania dodaje ok 1 L wody lub wywaru z kości na koniec próbuje i w razie potrzeby doprawiam. Może te 80s to rzeczywiście przesada tym razem spróbuje w niższej temperaturze
  7. Witam, sprawa wygląda tak potrzebuje zrobić ok 7kg wiejskiej kiełbasy ile do tego potrzebne jest mięsa ile ubywa przy wędzeniu 2,5 godz w temperaturze 80s
  8. witam wszystkich mam takie pytanie: jak zrobić galaretkę w kiełbasie wiejskiej, z czego zrobić ten wywar rosół??
  9. z tego wynika ze drewnem jabłoni nie powinienem wędzić to trochę kulawa sytuacja bo innego nie mam
  10. a jakim drewnem najlepiej wędzić kiełbasę, szynkę, boczek?? jabłoń będzie odpowiednia?
  11. witam jestem nowy na forum i chciałem zapytać czy można mrożone mięso peklować?? (szynka baleron boczek)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.