Witam. Mięsco już zapeklowałem 20kg szynki ;] w garnku emaliowanym prawie 40l specialnie nabytym na ten cel:) zamierzam trzymać ok 14-15 dni w zalewie, myślę że będzie ok, bez nastrzykiwania. Miałem kupić wędzarke gotową na necie, ale po lekturze kilku tematów z forum postanowiłem sam zrobić, wyjdzie i taniej i lepiej. Jestem na etapie wyboru beczki do wędzenia, proszę o dobre rady, wiem już że ocynk odpada, a jak jest z emalią? czy beczka emaliowana będzie się nadawać?czy nie jest to szkodliwe dla zdrowia? Czy może iść w innym kierunku beczki drewnianej? Tu beczka emaliowana http://allegro.pl/beczka-metalowa-zbiornik-200l-po-miodzie-spozy-hit-i5853934548.html TU metalowa chyba normalna nie wiem czym jest w środku zrobiona http://allegro.pl/beczka-metalowa-beczki-200l-szara-po-spozywce-fv-i5857195247.html Czy też taka: http://allegro.pl/024-beczki-beczka-banka-metalowa-z-klamra-200-l-i5848070802.html Drewniania http://allegro.pl/beczka-drewniana-srednia-promocja-srednica-455-mm-i5739612661.html Tu nowa beczka cała ze stali niczym w środku nie malowana http://allegro.pl/beczka-metalowa-z-pokrywa-zdejmowana-213-l-i5528026156.html Proszę przyjżycie się co jest w środku, nie chce wypalać ocynku ani czegoś tam innego, jeść oparów z jakichś lakierów;/ nie po to robię naturalne, zdrowe mięso aby jeść chemie, moge w sklepie kupic. Pozdrawiam