Skocz do zawartości

UlaA

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Wrocław

Ostatnie wizyty

48 wyświetleń profilu

Osiągnięcia UlaA

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Faktycznie, bardzo lubię sery pleśniowe i często mam je w lodówce, myślisz, że od tego zrobił się ten osad? Przetarłam schab gazikiem nasączonym spirytusem . Wstępna degustacja już nastąpiła, smak wędliny boski
  2. Bardzo dziękuję za wszystkie informacje , widzę, że trafiłam do zbiorowości życzliwych ludzi Przepis faktycznie nie był z tego forum, a szkoda, że wcześniej tu nie zajrzałam. Przy następnej próbie wykorzystam wszystkie dobre rady i będę robić ściśle według przepisu z forum. Poszlam trochę na żywioł , a trzeba było zacząć od edukacji jeszcze raz wielkie dzięki za błyskawiczną reakcję.
  3. Witam, robię moją pierwszą wędlinę dojrzewającą. Schab natarłam cukrem, trzymałam w lodówce 36 godzin, odlewając wytwarzające się płyny. Wypłukałam , natarłam solą i wstawiałam na 36 godzin do lodówki. Wypłukałam , natarłam przyprawami i znowu do lodówki na 36 godzin. Następnie włożyłam do pończochy i suszyłam 7 dni w przewiewnym ciepłym miejscu. Dzisiaj zajrzałam do wędliny i okazało się, że ma białe wykwity pleśni, czy to nadaje się tylko do wyrzucenia? To nie są wykwity solne, wygląda to niepokojąco. Załączam zdjęcia i proszę o opinię doświadczonych użytkowników .
  4. UlaA

    Przywitanie

    Witam Jestem początkująca w temacie wyrobu wędlin domowych, cieszę się, że tu trafiłam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.