Skocz do zawartości

Ivon

Użytkownicy
  • Postów

    23
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    BYDGOSZCZ

Osiągnięcia Ivon

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Cieszę się,że Pan się nie gniewa... ,ale chyba jednak zachowam ostrożność,bo gdybym trafiła na kogoś kto żartów nie zna...?
  2. Bardzo dziękuję za przepis...chciałam trochę pożartować...przepraszam,to się więcej nie powtórzy
  3. Witam!Wszyscy poruszają problem jak sprawa wyrobu i sprzedaży wędlin wygląda od strony bycia rolnikiem...A jak ktoś nie jest rolnikiem,nie ma ziemi itd. to tym bardziej nie może produkować wędlin na sprzedaż,chodzi mi o taką sprzedaż bezpośrednią(np.na podwórku)?Czy mogę np. założyć działalność gospodarczą,kupować gotowe kawałki mięsa albo półtuszki,przerabiać i sprzedawać?Oczywiście płacić podatki,zusy itd.Może ktoś coś takiego praktykuje i mógłby podpowiedzieć,a jak nie to gdzie szukać rzetelnych informacji?
  4. Tak,wszystko się zgadza...jest przepis i zdjęcia palcówki,która rzeczywiście nie jest łatwa w wykonaniu,ale na str.32 jest przepis na polską surową z dodatkiem papryki(wcześniej nie napisałam ,że z papryką) i o ten przepis mi właśnie chodzi.i jakby można to bardzo poproszę.. [Dodano: 03 sty 2017 - 10:15] Kolego roger,zastanawiam się,dlaczego uważasz,że palcówka nie jest prosta i zdrowa...?Czyżby spotakały Cię jakieś problemy podczas wykonywania tego wspaniałego wyrobu... ?Myślę,że polska surowa z papryką też do łatwych i zdrowych nie należy...
  5. A można poprosić o dokładniejsze instrukcje jak zrobić tą surową polską?Wygląda tak smakowicie...
  6. Ivon

    Wałówka na wyjazd

    Wszystkim dziękuję za rady i wiem,że już zawsze będę umiała obliczyć ilość soli w procentach...
  7. Ivon

    Wałówka na wyjazd

    Ten wstyd w rozumieniu jest nie ok,ale ma Pan racj ę-po wytłumaczeniu jest oczywiste,że 80 soli/na kg mięsa.Dziękuję i pozdrawiam i nie trzeba z osób tak bardzo kpić poniewż,wtedy odechciewa sięzadawaćpytań,ale z drugiejstrony ta kalkulacja jest bardzo prostaa...pozdrawiam
  8. Ivon

    Wałówka na wyjazd

    Baaardzo dziękuję za odpowiedź,teraz przynajmniej nie będę działać ''po omacku''...(czasem wyszły mi za mało słone), a jeśli chodzi o peklosól to 8% do np.1kg mięsa czyli 8g peklosoli na 1 kg polędwiczek ?dobrze to zrozumiałam?i proszę mi jeszcze podpowiedzieć, czy polędwiczki wędzi Pani powieszone np.na haku czy leżą na kratce? [Dodano: 29 gru 2016 - 20:18] Maxell,jesli chodzi o przepisy na polędwiczki to proszę uwierz są,ale nie na takie wędzone...Na temat innych spraw można dowiedzieć się wszystkiego,ale o polędwiczkach i to w dodatku wędzonych jest tylko troszkę,ale za wszystko bardzo dziękuję i pozdrawiam
  9. Ivon

    Wałówka na wyjazd

    Witam! Polędwiczki wyglądają super i pewnie też tak smakują!A czy ja mogłabym prosić o informację jak poczynić taką śliczną polędwiczkę?Chodzi mi o to jak długo ją peklować i w jakiej ilości peklosoli oraz ile czasu wędzić i w jakiej temperaturze?Jeśli to nie jest problem to bardzo proszę o odpowiedź.Nie wiem nawet gdzie znaleźć informację,bo na WB raczej nie ma ...szukałam bardzo długo..Pozdrawiam
  10. Ślicznie dziękuję za odpowiedź. Kupię olej kokosowy i zrobię smalec bazowy,a potem smalec z wędzonką.Ciekawa jestem bardzo jak takowy smakuje,bo ,,z tamtych czasów" jakoś nie pamiętam... Pozdrawiam
  11. Witam! Chciałabym zapytać gdzie można kupić ceres lub "oma" ,które jest potrzebne do zrobienia smalcu bazowego.A może można to czymś zastąpić,jeśli tak to czym. Pozdrawiam
  12. Ivon

    Przywitanie

    Witam! Mam na imię Iwona,od pewnego czasu wędzę,a od 08.03.2016 mam wędzarnię Borniak.Towar napeklowany,wędzenie 19.03.2016,ale wcześniej muszę uwędzić coś łatwiejszego i szybszego(mam na myśli indyka,kurczaka i ryby ,czy można wędzić to wszystko razem?
  13. Ivon

    Dzień Mężczyzn

    Wszystkiego najlepszego oraz spełnienia marzeń
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.