Skocz do zawartości

Kelt

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Kraków

Ostatnie wizyty

34 wyświetleń profilu
  • FSM

Osiągnięcia Kelt

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Nakombinowałem się trochę z tymi "dokładkami" do garnka ale ostatecznie znalazłem mniejsze plastikowe naczynie (może nawet za małe ) i już zalewa zakrywa całe mięso. Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
  2. Hej, Pytanie z innej beczki, nie chcę zakładać nowego tematu bo pewnie to już było poruszane. Wyszukiwarki używałem na 15 różnych haseł i nie mam pomysłu na to co tam wpisać, jakie hasło żeby było co szukam. Jeśli ktoś może podać właściwe "hasło" to chętnie skorzystam i przeczytam co znajdę. Poczytałem już trochę i wiem jak zapeklować ale pojawił się problem z naczyniem Mam 1,5kg mięsa od szynki, zalane 0,6L według kalkulatora "peklowanie.exe" pobranego ze strony głównej na 5 dni wersja słona z cukrem <2% i nastrzykiwaniem. Mam zdaje się za duży garnek do tej szynki bo mięso jest przykryte w jakiś 80%, a reszta wystaje. Wstawiłem do garna wyparzone szklanki żeby zmniejszyć objętość ale to nie bardzo pomogło - mięso nie jest całkiem przykryte. Czy powinienem dodać więcej wody aby przykryć mięso, czy może czekać aż mięso puści solankę na zewnątrz ze swoimi sokami, czy jeszcze coś innego?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.