Słuchać trudna sprawa, bo nic nie mówicie tylko piszecie Z tym tonem to faktycznie macie rację(choć nie ma tu mowy o lekceważeniu), bez wątpienia przesadzam, wybaczcie, ale jak pytam o tabelkę a roger odpisuje, że gdzieś tam, coś tam to o czym mowa?Przy samej tabelce nie ma wzmianki aby mięso moczyć po wyjęciu z solanki.Jest nastrzyk, masowanie, moczenia nie ma. Swoją drogą, to przed ociekaniem sprawdziłem na słoność w ten sposób, że odciąłem kawałek i zjadłem :)Moim zdaniem, było ok.Później już to ok nie było ale moczeniem szybko to zmieniłem (w 40 stopniach, 2h, rada jednego z forumowiczów). W poniedziałek nastawię kolejne wędzonki, solanka wg wskazówek Artura.Powinno być już ok, soli w każdym razie będzie dużo mniej niż dałem teraz.Jak uwędzę, to dam znać jak wyszło.