Przyszedł czas aby podjąć wyzwanie w postaci parówek. Niestety pierwsza próba nie do końca udana i co gorsze to to że nie do końca znam przyczyny . Dla tego będę wdzięczny za uwagi Skład I- 1,2 kg ( z szynki i łopatki ) II- 4 kg ( łopatka) III- 0,5kag Podgardle - 3,1 Pręga wołowa - 1,3 kg lód - 25 % wkładu mięsnego Mięso mielone trzykrotnie na sitku 3mm i następnie kutrowane przy pomocy blendera . Temperatura mięso przy obróbce max . 11 st. Wędzenie ok. 2 godzin w temperaturze 55- 60 st . Parzenie 10 -12 min w tem. 70 st. Uwagi do wyrobu Słabe rozdrobnienie - miałem tego świadomość że tak może być ale niestety padł mi blender Podcieki - nie wiem czemu Parówki po podgrzaniu w wodzie zwijają się w rogal , jeszcze bardzie niż to co widać na zdjęciu - nie wiem czemu