Skocz do zawartości

Maluch

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Warszawa

Osiągnięcia Maluch

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Maluch

    Piec chlebowy.

    Mąka razowa i pełnoziarnista. Pomimo że są to mąki 2000 różnią się stopniem rozdrobnienia
  2. Maluch

    Piec chlebowy.

    Podłogo pieca powinna być miej więcej na wysokości łokcia osoby obsługującej piec
  3. Maluch

    Piec chlebowy.

    To jeszcze jedna kwestia. Inaczej - dłużej, będzie nagrzewała się podłoga wykonana z 3-4 warstw a inaczej będzie nagrzewać się półkoliste sklepienie. Może to powodować nierówne wypiekanie się np chleba (podłoga będzie niedopiekana a góra będzie przypalała)
  4. Maluch

    Piec chlebowy.

    Witam Wszystkich Nie jestem ekspertem, ale wybudowałem 1 piec chlebowy z którego korzystam i: - nie rozumiem po co dajesz 4 warstwy cegły szamotowej na spód. Nagrzanie takiej dużej masy będzie wymagało ogromnej ilości czasu i spalonego drewna. Ja mam u siebie jedną warstwę na płask a pod nią izolacja z perlitu aby ograniczyć straty ciepła - ostatnią warstwę klej tylko na dole a szczeliny zasyp drobnym piaskiem kwarcowym
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.