Skocz do zawartości

wujko

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    okolice Łodzi ale szczere pole

Osiągnięcia wujko

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. wujko

    Szynka

    Mam pytanie bo właśnie jutro będę robić szynkę po raz pierwszy. Czy zapakować ją do siatki natychmiast po wyjęciu z solanki czy dopiero po obcieknięciu ? Mam ją zamiar stłuc lekko na łączeniu, jak tu radzono - to na pewno.
  2. wujko

    Lekko kwasne wedzonki

    Po wędzarni z allegro zrobiłem swoją budkę na wzór jednej z pokazywanych na forum a jedzie do mnie DG, grzałka i sterowanie. Nie mogę chyba napisać jaka bo jeszcze jakiś frustat wpadnie, powie że reklama i dostanę bana. Doszedłem do wniosku że na prądzie będzie łatwiej do momentu aż nie opanuję podstaw. Dzięki za rady, właśnie z tym "ładnie osuszą" mam problem, kiedy są ładnie a kiedy nie ładnie. 50 stopni w środku to jest już wymierna definicja ładności
  3. wujko

    Lekko kwasne wedzonki

    Miałem podobne efekty kwaśnych i okopconych wyrobów. Po wielu przeczytanych wątkach wiem że problem polegał na niedostatecznie wysuszonym przed wędzeniem produkcie. W sobotę będę robił kolejne podejście. Chciałem zapytać jak ocenić czy polędwica jest wystarczająco sucha. Czy powierzchnia ma być taka jak sucha skóra w dotyku? Jak ścisnę polędwice to ma się żadna wilgoć nie pojawić? Jakiejś praktycznej podpowiedzi szukam jak oceniacie czy wyrób jest dostatecznie suchy ale nie przesuszony? To do wysuszenia w przepisach ma duży margines interpretacji i bez doświadczania trudno to ocenić a chciałbym w końcu zrobić coś zdatnego do jedzenia ;-) Pozdr Marek
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.