Skocz do zawartości

Narayaan

Użytkownicy
  • Postów

    111
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Narayaan

  • Urodziny 1 Czerwca

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Warszawa

Osiągnięcia Narayaan

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Wygląda zacnie! Według jakiego przepisu sporządzone? Zdradzisz?
  2. "Rożki z Mlekowity" zapewne kupisz w każdym markecie... Masz dwa różne sery, więc siłą rzeczy jest różnica w smaku - również po uwędzeniu. Spróbuj zrobić dwa rodzaje i oceń swoimi kubkami smakowymi - sam się przekonasz
  3. Kupiłem z tej strony co EAnna i Todek. Są ok! (wybrałem 20x30cm, 50szt.,moletowane 1-stronnie) Deklarują 105um. http://allegro.pl/woreczki-prozniowe-do-pakowarek-proficook-20x30cm-i6000965527.html Najlepszego w Nowym Roku!
  4. Narayaan

    Kalendarz WB na rok 2018

    I fajnie, jakby kalendarz gdzieś podkreślał, że jest to faktycznie "kalendarz Wędzarniczej Braci" (na taki się pisaliśmy. ) Może jakieś logo na głównym zdjęciu w rogu?
  5. 15, 20, 24, 40, 67, 77, 82, 133
  6. Narayaan

    Kalendarz WB na rok 2018

    Narayaan - 2 szt.
  7. Halusia, pytanko: czy boczki po peklowaniu płuczesz jakoś szczególnie?
  8. czy ktoś kupował zrębki do Borniaka z tej strony: http://allegro.pl/zrebki-bukowo-olchowe-2mm-15kg-do-wedzarni-borniak-i6776473071.html#thumb/1 ?? Jeśli tak, to prośba o odpowiedź na temat jakości i frakcji (czy faktycznie 2mm)?
  9. dzięki za rozwianie wątpliwości może i to jest najlepsze wytłumaczenie dla naszej działalności... zdjęcie może nie najlepiej oddające wykonany produkt - ale tak to wyszło: wędzone 3h w temp. 45st. (następnym razem będzie dłużej)
  10. Witojcie, Zrobiłem swoje pierwsze serki. W smaku wyszło ok. Jednak mam pytanie natury technicznej: - suszyłem je 12h w lodówce i później jeszcze 2h w bardzo przewiewnym (wręcz wietrznym) miejscu i jeszcze 1h w wędzarni bez dymu w temp. 40st. - pomimo to serki dalej pozostały wilgotne (po dotknięciu na palcu zostawała wilgoć - jakby wciąż ser wyciągał solankę na zewnątrz) - wędzenie 3h w temp. 45st. (około) - i mocny wyciek z serków - po wędzeniu już brak wilgoci, konsystencja ok (szczególnie po wizycie w lodówce) I tu pytanie: czy to normalne, że wilgoć tak długo utrzymuje się w serze (miałem wrażenie, że niezależnie jak długo by stały, nigdy by nie ociekły)? Może nie suszyć w lodówce a w temp. pokojowej? Pytam, bo opisujecie, że serki mają być wstawiane do wędzarni już suche. Pytam, aby mieć pewność na przyszłość...
  11. u mnie było to samo - i ww. zabieg przyniósł pożądany efekt, tzn. pomogło
  12. kupiłem lampę na muchy - pomogło. Raz jeszcze dzięki.
  13. Dziękować!
  14. Podłączę się do tematu - pytanko: wokół mojej palcówki lata cała zgraja much (te zielone). Wybijam, ale pojawiają się nowe. Kiełbasa wisi od tej niedzieli (trzeci dzień). Już lekko podeschła. Piwnica, wentylowana, przewiew wymuszony za pomocą wiatraków, temperatura 17-18st. Jak się ich pozbyć? Lepy wystarczą?
  15. Jeżeli chesz coś koniecznie kupić, a nie zrobić, to pomyśl o Borniaku, Thermowindzie... a nie o tego typu wynalazkach. Poczytaj to: /topic/7592-borniak-vs-bradley-vs-thermowind-plusy-i-minusy/?p=256467
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.