Skocz do zawartości

Satyr

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Racibórz

Osiągnięcia Satyr

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Nie były to więc długie kawałki. Oczywiście inaczej się będzie dopiekał długi i cienki kawałek czy to mięsa, czy kiełbasy niż grube kawałki. Termometr prawdę Ci powie.
  2. Dopiekanie wędzonek ważących średnio 2,5 kg przez 2 h w temperaturze 75-85 stopni to wg mnie za niska temperatura żeby w środku wędzonek uzyskać temperaturę ok. 68 stopni. Dopiekałeś w pierwotnej wersji przez 30 minut - w tym czasie to można kabanosy opiec. Bez termometru to raczej loteria.
  3. Satyr

    TC-12i

    Kupiłem dziś na portalu internetowym TC 12I. Podobnie jak Binio ma rewers. Data produkcji na tabliczce znamionowej 2017 - 8.
  4. Satyr

    Jurek wędzi ...

    Tak myślałem. Dziękuję za potwierdzenie
  5. Satyr

    Jurek wędzi ...

    Czy to aby na pewno polędwice z sarny? Mnie to wygląda na comber. Polędwica z sarny waży ok. 15 dkg. Te polędwice wieprzowe też mi nie wyglądają na polędwice?
  6. Satyr

    Przywitanie

    Witam Szanowną Wędzarniczą Brać. Jako myśliwy z 40-letnim stażem z niejednej wędzarni wyroby jadłem. Teraz na emeryturze pragnę samemu doskonalić się w sztuce przygotowywania mięsa z dziczyzny. Liczę na Waszą pomoc w tym zakresie! Darz Bór
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.