Skocz do zawartości

TurkućPodjadek

Użytkownicy
  • Postów

    34
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Warszawa/Bug prawie graniczny ;)

Osiągnięcia TurkućPodjadek

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. przepisu nie dam na przyprawy bo każdy robi zalewę do peklosoli jak lubi, ale jak ktoś ma chwilę czasu to polecam pobawić się z całymi kawałkami peklowanego mięsa w szynkowarce a nie tylko mielonki i boczki... edit: w dziale z szynkowarami nie znalazłem przepisu na całe kawałki karkówki więc trochę improwizowałem
  2. na sucho - dzięki wszystko już wiem nie na mokro moja wina jak wrzuciłem zdjęcia ale edytowałem odpowiedź na Twój post i dodałem że na mokro jedyny minus to taki że karkówka była za mała w stosunku do szynkowaru bo chciałem uzyskać walec
  3. całą zapakowałeś ? z peklowaniem ? czy tylko po wierzchu? nie do końca zrozumiałem pytania karkówka upeklowana(codzienne masowanie) bez nastrzykiwania peklowałem na mokro umyta przed wrzuceniem do worka i szynkowaru ps nie wiem co to po wierzchu
  4. karkówka z szynkowarki
  5. zupa z płuc wieprzowych
  6. proszę o oczyszczenie wątku ze spamu Dziękuję
  7. dalej nie wiem o co chodzi od razu znaczy przed pierwszym wędzeniem
  8. I wszystko jasne!!! A dokładniej?
  9. Coś muszę wymyślić z osuszaniem bo w warunkach polowych z tym bardzo ciężko - jak już pisałem wcześniej jak wywiesiłem opłukane mięso wszystko co lata na wsi i ma skrzydła i więcej niż 4 nogi zaczęło się zlatywać hehe. Samo osuszanie ręcznikami to za mało.... Za uszy to się szybko nie weźmiemy bo porażka straszna zamiast uszu nastawimy żeberka. Wędzarnia jak wędzarnia nasza MUSI być przenośna i tak jak na pierwszy raz wyszło smacznie. z minusów to standardzie tylko 2 rury po 50 cm między komorą wędzarniczą a paleniskiem (od razu dokupiliśmy dodatkową rurę) teraz mamy ok 150 cm. Jeszcze raz dzięki Panie i Panowie za rady.
  10. żeberka+puree+surówka marynata 24h: oliwa musztarda sól pieprz czosnek bazylia puree: ziemniaki sól masło mleko
  11. pierwsze na kanapki 1,1 kg karkówki 2 ząbki czosnku peklosól pieprz bazylia żelatyna
  12. Witam, Ja drugi raz nie wędziłem więc w końcu nie wiem kiedy parzyć.
  13. google nic nie da nie poda wymiaru węgorza w makro i nie poda namiarów na podlaskie - szukałem jak coś to sprzedaż hurtowa jak poczytasz ten wątek to już się ludzie nacieli edit: szaja: " cennik z dnia : 2016-09-23węgorz żywy ( minimum 50 kg)51 zł / kg"
  14. http://technologies4all.pl/pl/37-nadziewarki-farszu-miesa mam nadziewać węgorza?
  15. oj tam oj tam pierwszy raz wędzenie - inni wywalają mięso przed wędzeniem bo im peklowanie nie wychodzi u nas wyszło 0 nastrzykiwania a barwa w środku jednakowa kolor jak kolor jednym pasuje innym nie - popracujemy nad tym przy następnych wędzeniach ale z tego co poczytałem tutaj (dzięki Waszej pomocy) to raczej chodzi o tegoroczne drewno... ps a śliwka pachnie....
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.