Skocz do zawartości

pompips

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    OPOLE

Osiągnięcia pompips

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. @Marekzbrzegu Dzięki za uświadomienie czym wędlina dojrzewająca różni się od podsuszanej. Myślałem właśnie na temat trwałości takiej wędliny i nie brałem pod uwagę grzybów które mogą być na żurawinie może by ją w jakiś rozsądny sposób wyjałowić np zalewając na klika dni alkoholem. A następnie taki alkohol dodać do wędliny. Ewentualnie pozwolić drożdżom z żurawiny zrobić robotę i dodać po prostu suchą. Zasadniczo chodzi mi o to aby wytrzymała około 4 tygodni a jak nabierze walorów smakowych to szybko zniknie. Ale chyba przekonam się sam czekam na surowiec i w przyszłym tygodniu zajmę się tematem.
  2. Witajcie wędzarnicza braci. Ostatnio bawię się w podsuszanie kiełbas i staram się dodawać do moich standardowych baz różne dodatki. Zaowocowało to prawie stałą produkcją kiełbasy pieprzowej i kiełbasy z chili. Mam zamiar spróbować wytworzyć kiełbasę z dodatkiem suszonej żurawiny i grubo tłuczonego pieprzu. Czy ktokolwiek z Was próbował przeprowadzać takie eksperymenty ? Obawiam się o trwałość takiej kiełbasy dodam że mam komfort dysponować chłodną spiżarnią.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.