Waldek może masz i rację, ja nagrzewam termoobieg w mikrofali na 60st otwieram drzwiczki i wkładam chleb. Po 10 min sprawdzam jak ruszył i nastawiam piekarnik, który się nagrzewa ok 25 min. Znów sprawdzam jak wyrośnięte jest ciasto. Oczywiście w razie potrzeby wydłużam czas garowania. [Dodano: 23 sie 2017 - 10:17] Wstawiałam chleby przegarowane wyższe z jednej niższe z drugiej, opadnięte i też niekiedy pękały. Kupiłam sobie książkę "Katalog wad pieczywa.." Chleb słabo wyrośnięty ma zbity miękisz,twardy miękisz -widać to zwłaszcza drugiego dnia. Mój jes mięki i fajny. Ale nie wykluczam wad w garowaniu! Zaobserwawałam że mój chleb gdy jest za mało wyrośnięty to pęka przez środek w zdłuż bochenka 1-2 min po włożeniu do piekarnika. W przypadku tego chleba że zdjęcia pęka on przy spodzie w ok 5 min. Pozdrawiam i bardzo dziękuję za odp [Dodano: 23 sie 2017 - 10:21] Wstawiałam chleby przegarowane wyższe z jednej niższe z drugiej, opadnięte i też niekiedy pękały. Kupiłam sobie książkę "Katalog wad pieczywa.." Chleb słabo wyrośnięty ma zbity miękisz,twardy miękisz -widać to zwłaszcza drugiego dnia. Mój jes mięki i fajny. Ale nie wykluczam wad w garowaniu! Zaobserwawałam że mój chleb gdy jest za mało wyrośnięty to pęka przez środek w zdłuż bochenka 1-2 min po włożeniu do piekarnika. W przypadku tego chleba że zdjęcia pęka on przy spodzie w ok 5 min. Pozdrawiam i bardzo dziękuję za odp