Skocz do zawartości

Bear23

Użytkownicy
  • Postów

    11
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Ostrowiec Św.

Osiągnięcia Bear23

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Albo do wakacyjnych wypraw sie szykuje Smacznie wyglada. Dokładnie, latem tylko poróżnia spiżarnie, ja natomiast co zrobię to przerabiam na oponkę i o jaskółkę coraz trudniej Pozdrowienia Todek
  2. Bear23

    Przywitanie

    Patrząc na konstrukcję nie powinno być problemu z "dorobieniem" paleniska bezpośrednio pod komorą wędzarniczą. Dokładnie jak się naczytałem to już mam plan jak to zrobić, tylko drzwi muszę u jakiegoś "szpeca" zamówić bo wymiar nie typowy, wiertnica fi 200 sprawę załatwi bo już sobie pomiary porobiłem . Natomiast pierwsze wędzenia pstrąga nie wykazywały smolenia i innych tego typu historii, kolor był ok wędziłem jakieś trzy godziny, dodatkowo umieszczam termometr w palenisku żeby mieć baczenie, wymiar paleniska też jest w miarę przyzwoity 55x65h40 cm przykryte blacha z fajerkami (taka typowa kuchnia bez kanałów pod blachą). Zaadaptowałem Borniaka do drzwiczek i zamierzam uskutecznić w zimne wędzenie w najbliższym czasie. Kończy się peklować baleron, golonka, polędwice i szynka. Rozwinę może temat w innym wątku jak będzie się czym pochwalić , żeby nie zaśmiecać i nie dostać bana na wstępie. Pozdrawiam.
  3. Bear23

    Przywitanie

    Witam. Jako nowy przywitać się chciałem z Ostrowca Św. gdzie postanowiłem nieco zwiększyć emisję spalin drewna bukowego oraz olchy do atmosfery, nie zawaham się również użyć drewna drzew owocowych. W załączniku mój marten jak twierdzą znajomi, system szybrów jest nieco zagmatwany ze względu na chęć posiadania wszystkiego na raz, wędzarni, grilla, pieca chlebowego, suszarni, i jeszcze przy okazji tradycyjnej kuchni z fajerkami. Moja koncepcja wykonanie znajomego mocno dyskutowane i robione na moja odpowiedzialność bo jak twierdził nie będzie działać. Działa, suszy, piecze griluje i dymi. Jedyne co mnie martwi to kanał jaki dałem do wędzarni, ma przekrój 14x14 cm i długość 2,5m. troszkę martwi mnie przekrój bo palenisko pod kuchnia jest duże. Się rozpisałem A chciałem się tylko przywitać i pozdrowić. Niedźwiedź .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.