Skocz do zawartości

wrocek

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    wrocław

Osiągnięcia wrocek

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. do Sebarod czyli rozumiem że pomijać zasypywanie cukrem
  2. do maciekzbrzegu ok jak będziesz mógł podeślij link a z tą wołowiną to zrobiłem jak ja w przepisie dodałem zamiast tymianku nasiona kopru włoskiego czosnek i kozieradkę nasiona oraz paprykę wędzoną [Dodano: 07 lis 2017 - 19:42] do Arkadiusz dzięki
  3. Witam. Jestem świeżakiem i dopiero zaczynam swoją przygodę z produkcją wędlin. Może ktoś potrafi mi pomóc bo nie mogę znaleźć żadnych informacji, chciałbym zrobić kiełbasę suchą z indyka taką jak ta z linka https://www.wedlinydomowe.pl/kielbasy/inne-kielbasy/1660-kielbasa-suszona-krzysiaale zamiast wieprzowiny tylko indyk. Mam pytania: 1 czy można robić suche kiełbasy z drobiu. 2 po co do kiełbas takich suszonych dodaje się alkohol typu czerwone wino, wódkę, koniak czy alkohol 90 % 3 jaka powinna być optymalna temperatura i wilgoć bo w każdym przepisie podają co innego 4 dlaczego z udźca wołowego http://www.krolestwogarow.pl/2017/05/woowina-dojrzewajaca.htmlrobionego tym linkiem sączy się gęsta substancja jak budyń w kolorze krwi, zapach jest normalny jak na początku Pomóżcie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.