Skocz do zawartości

mackol2

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    brzesko

Osiągnięcia mackol2

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Nie nie. Jest to surowy prawodoppdpbnie udziec. [Dodano: 19 gru 2018 - 13:25] Albo rozbratel
  2. Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy na tym forum. Chcialem zapytac o powod pekania kielbasy wiejskiej podczas wedzenia ? Moze zaczne od poczatku. Receptura od starego masaza. 8kg szynki 2kg pieczeni wolowej 3kg tlustej II wieprzowej. Pieprz sól cukier. Teraz wedzenie. Czyli tak jak wszedzie pisze osuszanie. Wedzenie w dymie goracym okolo 50 stopni 2h i pieczenie w okolo 80 stopni przez 40 min. Większośc kielbas popekala. Pytanie dlaczego ? Zla receptura? Kiepske flaki ? Za mocno nabita ?Termometr mam na drzwiczkach od wedzarni. Raczej napewno temperatura z tylu wędzarni jest wieksza niz przy drzwiach zwlaszcza jak sie wedzi w zimie. Moze to kest powodem ? Ze termometr oszukuje pomimo ze popekala byla bardzo smaczna. stalo sie to rok temu . Nie chce jutro powtórzyć sytuacji
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.