Dokup jeszcze 8 kg mięsa ,zmiel ,ale na 10 mm zapekluj , przypraw,nabij i będziesz miał kiełbasę do zjedzenia. P.S Czemu Wy pytacie jak już spie......cie a nie przed robotą Bo prawie wszystkim wydaje się że wie najlepiej i produkcja wędlin i wędzonek to żadna filozofia. Garść soli trochę pieprzu, czosnek i gotowe. Szkoda mięsa, jeżeli dla kogoś ujmą wydaje się pytać to zawsze jest tutejsza lektura. To nie do końca tak w tym przypadku. Trochę wędzenia mam już za sobą i efekty myślę, że są bardzo dobre. Pierwszy raz zabrałem się za coś podobnego do parówek. Źle wczytałem się w przepis który był dość skomplikowany. Zawierał podane ilości dla 10 kg oraz prawie 4 kg (przepis Dziadka na parówki). Postanowiłem się nim posiłkować chcąc stworzyć swoje coś no i źle spojrzałem w pośpiechu [Dodano: 12 lis 2018 - 21:17] i tak ostatecznie zrobiłem z większością. Część upiekłem w naczyniu żaroodpornym z ryżem i zrobiłem z 15 mielonych [Dodano: 12 lis 2018 - 21:19] bałem się sosu pomidorowego z tak drobno mielonego mięsa Zresztą.... sos do makaronu z 2 kg mięsa ? Nie mam armii w domu