Skocz do zawartości

agatk

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Konstancin

Osiągnięcia agatk

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. i to wszystko w tym temacie?
  2. mój prodiż piecze w temperaturze 100 stopni, nie wiem czy to dużo czy mało jak na peklowane mięso. reasumując może ktoś na tym forum podpowie mi jak mam przygotować dane mięsko?
  3. dlaczego peklowanego mięsa nie powinno się piec?
  4. Dziękuję serdecznie za przepis na Pana wędline, nie mniej jednak chciałabym uniknąć zastosowania musztard i vegety i skupic się bardziej na ziołach.
  5. Witajcie forumowicze Planuję w tym roku zrobić domową wędline na święta Wielkanocne, mam 1,3 kg boczku i 1,3 schabu ewentualnie szynka lub karkówka ( nie wiem co najlepsze) Chciałabym to zalać wodą z solą peklowaną i odstawić na kilka dni. ( plus ziele listek i czosnek) moje pytanie ile soli na taką ilośc mięsa i ile dni to powinno stać. Później chciałabym mieso doprawić marynatą boczek- ponacinać i włożyć czosnek, mareranek i tu nie mam pomysłu czosnek niedzwiedzi i dalej też nie mam pomysłu podpowiedzcie mi proszę jak doprawić dane mięsa aby było smacznie i wyraziste. wszystko zamierzam piec w prodiżu. Z góry dziękuję za wszelkie cenne rady i wskazówki.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.