Skocz do zawartości

BLICKBLUM

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Rzeszów

Osiągnięcia BLICKBLUM

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. EAnna dziękuję i o taka odpowiedz mi chodziło Pozdrawiam
  2. Ok Dzięki .Pozdrawiam
  3. Witam ,Dziękuję za odpowiedz . Czyli jak zniosę do piwnicy mam nie zakręcać worka w środku beczki co jest . Tylko obciążyć kapustę deską i kamieniem i tak zostawić ?! Na zimę Chce się dopytać ponieważ tak czytałem na necie ze ludzie po fermentacji zawiązują szczelnie worek odciążą kamieniem i zakręcają wieko od beczki . A tu wychodzi na to ze ma być cały czas odkryta .
  4. Witam Wiem ze stary temat a nie chcę zakładać nowego. Zona bierze się za kiszenie kapusty w beczce 120l Kapusta poszatkowana wymieszana z solą dobrze ubita (tradycyjnie nogami ) Teraz moje pytanie jak utrzymać kapustę aby przeleżała te 2-3 miesiące Kapusta jest w wyłożona workiem w beczce . Po tych 10 dniach w ciepłym pomieszczeniu już po przebiciu . Worek zakręcić szczelnie (aby powietrze nie dochodziło ) odciążyć deską i kamieniem worek i zakręcić szczelnie pokrywę ? Co z powietrzem w środku ?! Nie zepsuję kapusty Dobrze to rozumiem ? Czy nie wiązać worka w środku a wystarczy obciążyć kapustę aby była cały czas zanurzona w wodzie (przykryta swoim sokiem ) Chodzi mi aby ten okres tych 3 miesięcy wytrzymała i była zdatna do zjedzenia . Dziękuję za odpowiedz
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.