Skocz do zawartości

amarek

Użytkownicy
  • Postów

    46
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Łowicz

Ostatnie wizyty

404 wyświetleń profilu

Osiągnięcia amarek

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. amarek

    Szrekowa zadyma

    Witam ładna ta kiełbaska krucha mógłbyś podać recepture
  2. amarek

    tysovia wędzi

    Witaj. Jakie stężenie solanki stosujesz do tych serków? Ja robiłem 10 procentową ale wydaje się że trochę za słone wychodzi
  3. Około 20 minut. Osłonka trzyma się dobrze nabijałem ręcznie łyżką i potem skręcałem i nakłuwałem osłonkę oby powietrze wyszło Zdjęcia trochę słabo zrobiłem tak na szybko i kiepsko widać
  4. Tak moczyłem w wodzie z solą ale chyba za krótko. A co by się stało jeżeli bym nie moczył?
  5. Zrobiłem 6 szt i praktycznie 1 sztukę na spróbowanie z psiakami zjedliśmy )) bo mam takie dwa sępy cięte na kiełbasy Ten na zdjęciu to musi się oszczędzać bo stary już i ma chore stawy i kręgosłup i za bardzo sobie pozwalać na jedzenie nie może [Dodano: 14 lut 2019 - 09:42] U mnie też kiełbaski i boczki znikaja w tajemnicze sposoby Moje same nie wezmą )) chyba że nie patrze ))
  6. Nie wątpię. Wyroby wg przepisów @Kostka to pierwsza liga Kiełbasa b. ładna, golden też przecudny - to spojrzenie ... No właśnie teraz tylko muszę poczekać aż wyschnie. Goldeny mam dwa ten akurat to mieszaniec owczarka podhalańskiego )) Bardzo lubi próbować moje wyroby
  7. Wyszła bardzo dobra dzisiaj mija 3 dzień a kiełbaska pomalutku znika
  8. Krakowska wg. Kostka Wyszła bardzo dobra Następna będzie szynkowa
  9. Ja też postanowiłem wypróbować wg tego przepisu dzisiaj mięso zapeklowałem. Kupiłem jednak trochę tłustawą tą łopatkę z 3 kg mięsa uzyskałem około 1,2 kl I reszta to kl II i III. Pewnie nie wyjdzie taka ładna w środku ale mam nadzieję że w smaku będzie ok
  10. amarek

    Wyroby Pis67 & Co.

    NML - Nowe Miasto Lubawskie Dzięki trochę drogi jest 200 km ((
  11. amarek

    Wyroby Pis67 & Co.

    Marzą mi się takie wyroby z chęcią bym spróbował można wiedzieć skąd jesteś Pozdrawiam
  12. Dzięki w smaku bardzo dobra
  13. Wyszła krucha co do soczystości to nie jest aż taka soczysta dałem mniej wody może to dlatego
  14. Bardzo ładna w przekroju, taką lubię chudziutką . Dzięki - czy taka chudziutka to nie wiem ) zrobiłem z 1 kg szynki i 1 kg boczku. Zobaczę jak będzie smakowała po podaniu na gorąco z wody
  15. Zrobiłem i ja ale 50-50 szynka i boczek wyszła krucha zastosowałem gorącą wodę Mi lepiej smakuje parzona Dzięki
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.