Skocz do zawartości

grzegorz.mar

Użytkownicy
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Gierałtowice

Ostatnie wizyty

67 wyświetleń profilu

Osiągnięcia grzegorz.mar

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. hej, a więc mam, jest super, wykonanie bez zarzutu, Przemieliłem 30kg mięsa, nie wiem czy hendi mieli lepiej, ale mój wilk szarpie jak Reksio szynkę Naprawdę nie mam do czego się przyczepić
  2. ok, poczytałem inne fora kolegów, kupiłem TC12 z rewersem, mam nadzieję że nie będę żałować
  3. ale tan model co napisałem czy inny,? a jak z dostępnością części zamiennych?
  4. Witam stoję przed wyborem zakupu. Są dwie opcje (dwa modele) szron wilk TC12l hendi wilk 210772 Prosił bym o fachową poradę, która lepsza. Osobiście jestem nastawiony na Szrona, Polska! tańsza, dostępność elementów, serwis Dzięki z góry za fachową pomoc Jak by coś podaję maila grzegorz.mar@gmail.com
  5. grzegorz.mar

    Bla, bla, bla

    siema, czym czyścicie rurę dymną z dymboxa? Wyczytałem że GRILLPOL VC 243 Dobry środek? znacie inne skuteczniejsze? czy mogę śmiało kupić?
  6. https://allegro.pl/oferta/wedzarnia-ogrodowa-domowa-komora-stal-nierdzewna-7977866750 Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
  7. https://allegro.pl/oferta/wedzarnia-ogrodowa-domowa-komora-stal-nierdzewna-7977866750?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka [Dodano: 08 lis 2020 - 10:34] jak utrzymuje się temperaturę i dym w tego rodzaju wędzarni? obecnie mam małą drewnianą na grzałkę z regulatorem i dymbox, i to się sprawdza. A tu jak to się reguluje, rozpala i pilnuje temperatury Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
  8. wędzarnia z nierdzewki cena fajna, ale mam inne pytanie. aktualnie nam dymbox i grzałkę z regulatorem temperatury własnej roboty i się sprawdza, a tu jest jakaś komora na zrąbki, jak się to obsługuje? mam na myśli palenisko czyli dym i temperaturę? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
  9. ok, a powiedzcie mi co robić jak w #rodku roboty zaczną się rwać albo dziurawić, Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
  10. grzegorz.mar

    jelita naturalne

    hej mam jelita wieprzowe zasypane w soli od 6lat. Czy one się nadają do użytku czy lepiej kupić nowe. Teść stary rzeźnik powiedział że tak się kiedyś robiło i nic nim nie jest ale czasy się zmieniają i wolę dopytać. Czy nie będą się rwać, dziurawić, czy muszę je teraz jakoś specjalnie przygotować tzn wymoczyć np 3h. Proszę o porade Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
  11. ok dzisiaj wypróbowałem nadziewarkę. Odpowietrznik zrobiłem ze zwykłej igły medycznej 1.2mm, wszystkie uszczelki trzymają super.. Moja porcja to jest 5kg i nadziewałem w jelita wielkości kiełbbasy śląskiej. Albo poprawili jakość ale ja nie mogę się czepiać. Lejki i tłok spasowane idealnie na lekki wcisk. Naprawdę mogę polecić.
  12. Cześć Jakie polecacie zrębki do dymboxa, firma i grubość! najlepiej dostępne przez allegro
  13. I jeszcze jedno Miro prowadzisz sklep widzę , mam nadzieję że doradzisz mi w zakupach, osłonek, jelit, zrębków wędzarniczych, tak aby moje umiejętności rozwijać Rzemiosła Waszego nie poznam ale najlepszą nagrodą dla mnie to jak rodzinka będzie się zajadać moimi wyrobami Do tej pory zakupy były w internecie, więc może teraz będę stałym bywalcem w Twoim sklepie.
  14. Cześć Nie wiedziałem gdzie to napisać więc wstawiam tutaj Jak na schab czy polędwiczki, nałożyć, wklepać pieprz ziołowy, wiecie, pełne kulki (tak żeby się trzymał), potem do siatki i do wędzarni Do tej pory obkładałem liściem laurowym czy płatkami czosnku ale skoro już tu jestem trzeba podnosić umiejętności, Podobno kto pyta mniej błądzi
  15. Ja tam znawcą nie jestem, ale trzymam się sprawdzonych tutaj sposobów, Nie kombinuję, dają odpowietrznik który się sprawdza, i mnie to wystarczy. Forum skusiło mnie właśnie z powodu tematu o usprawnieniu nadziewarki którą właśnie kupiłem. Robię od paru lat sobie własne wyroby, około 50kg rocznie, i nie będę wydać niewiadomo jakich kwot na nadziewarkę, do tej pory robiłem to maszynką i też dawałem rady
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.