Skocz do zawartości

xyz88

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Bytom

Osiągnięcia xyz88

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. .Więc najlepiej jest ja ma się kawałek własnego nieba więc w takim wypadku pozostawało by sie udać w jakieś ustronne miejsce u mnie masa pól i łąk jest
  2. super pomocone narzędzie jak dla mnie napewno będę z tego korzystać, ja też wolę mniej słone wędliny. Powiem szczerze cieszę się że tu takie przyjazne forum jest bo to bardzo ciekawy temat jest z tymi wędlinami szkoda tylko że wędzarni nie mam ale widziałem takie balkonowe. Moja babcia opowiadała mi jak w zwykłym piecu wędziła w domu tylko ogień w popielniku składała piec typu "żeleźniok"
  3. Dziękuję za informację a czy mogę użyć takiej proporcji solanki do innych części czy to tylko do polędwicy odpowiednia proporcja?
  4. Witam zrobiłem schab i im bliżej środka wędliny tym bardziej jest kruchy ale i jasny co pewnie świadczy że się wędlina dobrze nie dopeklowała w sumie może trwało to 20 godz odbyło sie metodą na sucho. Waga to 1 kg parzone 2 godz w 80 stopniach. Proszę o porady żeby było całe zbite i kruche soczyste ale i różowawe w środku
  5. xyz88

    Szynkowar 2,5 kg

    a końcówki normalnie się wiąże sznurkiem rozumiem? i do gara czy w tej osłonce dać to do szynkowaru i dopiero wtedy do wody?
  6. xyz88

    Szynkowar 2,5 kg

    To musisz sam ocenić czy ci wystarczy uwzględnij ile osób w domu czy wszyscy jedzą takie wyroby. Jak często możesz robić takie wyroby 3 osoby akurat wszyscy lubią takie wyroby ale osobiście myślę że to idealne tylko dla mielonki i to akurat taka porcja jak ze sklepu z puszki
  7. xyz88

    Szynkowar 2,5 kg

    Wątpię że ktoś ją kupi chyba najprościej jednak kupić nową a co myślicie o takiej 0,5 kg ?
  8. xyz88

    Szynkowar 2,5 kg

    Witam kupiłem szynkowar 2,5 kg i myślę że jest za duży wczoraj zrobiłem 1,5 kg boczek zwinięty w całości i teraz sytuacja wygląda tak że zawsze jest luz co zrobić żeby wędlina ułożyła sie ładnie tak jak myślę że w tych mniejszych szynkowarach jest no i druga sprawa czy jest sens zrobić coś 0,5 kg w tym. Ponieważ schabu ładnie nie zrobię w całości chyba żeby go położyć w tym na płasko
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.