Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki różnym znajomym i znajomym ich znajomych, wszedłem w posiadanie kilku bardzo dobrych pozycji książkowych. Idealnie pasują do tego subforum, dlatego będę je tutaj systematycznie wklejał.

Książki pochodzą z lat 50-tych i dobrane są pod kątem poszczególnych etapów technologii i na pewno wniosą sporo ciekawych informacji na forum.

 

1. Ubój i obróbka poubojowa. Marian Misztal 

2. Nauka o mięsie i produktach mięsnych

3. Przygotowanie mięsa do produkcji wędlin. Nijaki  
4. Technologia przetwórstwa mięsnego II. Poszepczyński

5. Wędzenie przetworów mięsnych Gosławski 1953 
6. Obróbka jelit. Piotr Jastrzębski 
7. Zbiórka i wstępna obróbka skór zwierząt rzeźnych
8. Higiena produkcji w zakładzie mięsnym 1959 
9. Technologiczne odchylenia jakości MIĘSO WĘDLINY

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10054-ma%C5%82e-podsumowanie/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.