Maxell Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Lipca 2014 Dzięki różnym znajomym i znajomym ich znajomych, wszedłem w posiadanie kilku bardzo dobrych pozycji książkowych. Idealnie pasują do tego subforum, dlatego będę je tutaj systematycznie wklejał.Książki pochodzą z lat 50-tych i dobrane są pod kątem poszczególnych etapów technologii i na pewno wniosą sporo ciekawych informacji na forum. 1. Ubój i obróbka poubojowa. Marian Misztal 2. Nauka o mięsie i produktach mięsnych3. Przygotowanie mięsa do produkcji wędlin. Nijaki 4. Technologia przetwórstwa mięsnego II. Poszepczyński5. Wędzenie przetworów mięsnych Gosławski 1953 6. Obróbka jelit. Piotr Jastrzębski 7. Zbiórka i wstępna obróbka skór zwierząt rzeźnych8. Higiena produkcji w zakładzie mięsnym 1959 9. Technologiczne odchylenia jakości MIĘSO WĘDLINY Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10054-ma%C5%82e-podsumowanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Lipca 2014 Czekamy z niecierpliwością na skany... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10054-ma%C5%82e-podsumowanie/#findComment-360145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.