Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zaobserwowałem sporą różnicę pomiędzy smakiem wędzonek bezpośrednio po wędzeniu, to jest po sparzeniu i ochłodzeniu, a na przykład po trzech dniach w lodówce. Bezpośrednio "po" wędzonki konkretnie pachną dymem, są jakby "ostrzejsze", po pewnym czasie łagodnieją ale smak jest pełniejszy. Czym to jest spowodowane?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10240-inny-smak/
Udostępnij na innych stronach

Może dojrzewaniem. Mam podobnie, szczególnie przy kiełbasach i serach,po sparzeniu (jeżeli sparzam) i wystudzeniu są niezłe ale po kilku dniach smak robi się bogatszy. Ryby na tomiast wolę jeszcze ciepłe, choć po dniu lub kilku też nie są złe.

Edytowane przez EAnna
ort i gr.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10240-inny-smak/#findComment-367252
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.