Skocz do zawartości

Mirka ..... sucha krakowska krojona , podpiekana .


Rekomendowane odpowiedzi

Temperatura w piekarniku na termostacie buja się ok. 80 - 85 C .

Wyłączam przy 70 C w środku batonu  z drugiego termometru piekarnika .

Edytowane przez Mirekr134a
Naturę mam zimną ;) a dym robię tylko kiedy potrzeba :clap:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10262-mirka-sucha-krakowska-krojona-podpiekana/page/3/#findComment-485871
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Temperatura w piekarniku na termostacie buja się ok. 80 - 85 C .

Wyłączam przy 70 C w środku batonu  z drugiego termometru piekarnika .

Marszczenie wygląda na ponad 100, no i chyba dużo wody było?  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10262-mirka-sucha-krakowska-krojona-podpiekana/page/3/#findComment-485876
Udostępnij na innych stronach

Paweł

Temperatura w piekarniku ustawiana na jeden termometr cyfrowy a wewnątrz batonu pilnuje drugi ,  dokładność sprzętu  +/- 0,5 C.

Wody ( lodu ) na 7 kg mięsa niecałe 2 szklanki . W mojej jest dużo kawałków mięsa i dlatego to tak wyglada .

Naturę mam zimną ;) a dym robię tylko kiedy potrzeba :clap:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10262-mirka-sucha-krakowska-krojona-podpiekana/page/3/#findComment-485882
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Krakowska podpiekana według Twojego  przepisu ,

po prostu  :thumbsup:  :clap:  :clap:

Dzięki.

Próbowałeś ją robić ?

Naturę mam zimną ;) a dym robię tylko kiedy potrzeba :clap:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10262-mirka-sucha-krakowska-krojona-podpiekana/page/3/#findComment-494292
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście  ;)
Nie chcę zaśmiecać Twojego wątku swoimi fotkami,ale myślę że nie będziesz miał nic przeciwko  jeśli wstawię jedno.
Tylko ja wp I kroiłem na kostkę 2x2 ,bo bałem się że mi się nadziewarka zapcha,
Lejek ma średnicę 24mm
.Wędzona i dopiekana na koniec w piekarniku według Twojego przepisu.

 

 

post-76695-0-24728800-1462120470.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10262-mirka-sucha-krakowska-krojona-podpiekana/page/3/#findComment-494588
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.