fentel Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam imiennika Moja propozycja:Zrób białą surową.wczoraj wieczorem taką ukręciłem - pychotka .pzdr. Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1029-kie%C5%82basa-dziadka-1-ca%C5%82y-proces-na-zdj%C4%99ciach/page/2/#findComment-20407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Listopada 2007 Jeśli się upierasz przy wędzonej to niestety przy peklowaniu na sucho tydzień to za długo. Możesz zapeklować i zamrozić lub zamrozić i na trzy dni przed wędzeniem rozmrozić, zapeklować, zmielić i wieczorem dzień przed wędzeniem nadziać w jelita, powiesić na noc i na drugi dzień wędzić.Robiłem podobnie jak Ty, ale teraz mięso na kiełbasę kupuję trzy dni przed wędzeniem i pekluję na sucho, tak że kiełbasy i wędzonki wędzę w ten sam dzień. Np. dziś kupiłem szyneczki i je zapeklowałem, a na poniedziałek mam już zamówione mięsko na kiełbasy. Wędził będę wszystko w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1029-kie%C5%82basa-dziadka-1-ca%C5%82y-proces-na-zdj%C4%99ciach/page/2/#findComment-20419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witold Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Listopada 2007 Dzięki za poradę. Problem powstał dlatego, że mieszkamy koło Makro i kupiliśmy całą szynkę (8 kg), cały schab itd. i dopiero w domu zdecydowaliśmy się na kiełbasę. Tak więc odkroiliśmy co trzeba i powstało pytanie co dalej. A czy nie da się tego mięska zapeklować na mokro razem z szynkami ? Cytuj kalkos Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1029-kie%C5%82basa-dziadka-1-ca%C5%82y-proces-na-zdj%C4%99ciach/page/2/#findComment-20526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Listopada 2007 WitoldzieKiedyś tak zrobiłem i było OK:- kawałki mięsa( przeznaczone na kiełbaskę) wrzuciłem do solanki razem z szynkami,baleronami itp.- po peklowaniu ( ok.6 dni) mięsko lekko przepłukałem, dodałem golonkę i wołowinkę , przyprawy( już bez solenia)- wymieszałem, zamieszałem, napełniłem flaki, osączyłem, uwędziłem, sparzyłem , ostudziłem......i zjadłem... :grin: rewelka :tongue:pzdr Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1029-kie%C5%82basa-dziadka-1-ca%C5%82y-proces-na-zdj%C4%99ciach/page/2/#findComment-20532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witold Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 3 Listopada 2007 Fentel jesteś wspaniałyNawet nie wiesz jak mi to ułatwi sprawę Dzięki, dzięki i jeszcze raz dziękiO efektach nie omieszkam powiadomićpzdr Cytuj kalkos Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1029-kie%C5%82basa-dziadka-1-ca%C5%82y-proces-na-zdj%C4%99ciach/page/2/#findComment-20543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 3 Listopada 2007 O efektach nie omieszkam powiadomić Chyba dłuuugo po 12 listopada :wink: Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1029-kie%C5%82basa-dziadka-1-ca%C5%82y-proces-na-zdj%C4%99ciach/page/2/#findComment-20556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witold Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 3 Listopada 2007 nooooooooooo :grin: Cytuj kalkos Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1029-kie%C5%82basa-dziadka-1-ca%C5%82y-proces-na-zdj%C4%99ciach/page/2/#findComment-20561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 4 Listopada 2007 Witoldzie, jeśli zrobisz tak jak pisze Fentel, to przed napełnieniem przeprowadź próbę na słoność. Przez pomyłkę peklowałem kiedyś drobne kawałki mięsa wg tabeli peklowania mokrego i było łokrutnie przesolone. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1029-kie%C5%82basa-dziadka-1-ca%C5%82y-proces-na-zdj%C4%99ciach/page/2/#findComment-20578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.